Skip Navigation Links

ÇİFTÇİYE MAZOT DESTEĞİ OYUNU

çiftçi mazot için 14,6 milyar TL vergi ödüyor/3 milyar TL mazot desteği alıyor

ÇİFTÇİYE MAZOT DESTEĞİ OYUNUWeb
TV

Gündem   A+a-

 CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur bugün açıklanan tarımsal mazot ve gübre destekleriyle ilgili TBMM Genel Kurulu'nda değerlendirmelerde bulundu.
 
 
 
Enflasyonun ve akaryakıt fiyatlarının geldiği noktada çiftçiye mazotun vergisiz verilmesinin anlamlı olacağını söyleyen Güzelmansur "İktidarın çiftçinin mazotundan aldığı vergi, verdiği desteğin 5 katı" dedi.
 
 
 
Güzelmansur şöyle konuştu:
 
 
 
"Verilen mazot desteği, çiftçinin mazota ödediği verginin yanında devede tüy bile değil. Tarımda bir yılda 3 milyar litre civarında mazot kullanılıyor; çiftçi 3 milyar lira mazot için 6 milyar 165 milyon lira ÖTV, 11 milyar 493 milyon lira da KDV olmak üzere toplam 14 milyar 658 milyon lira vergi ödüyor. İktidarın mazota vereceği toplam destek ise 3 milyar lira civarında yani "Çiftçinin mazotunu desteliyoruz." diye övünmekten geri durmayan iktidar, bu desteğin 5 katını çiftçinin kullandığı mazottan vergi olarak alıyor zaten. Övünmek istiyorlarsa -bir CHP projesi olan- çiftçiye vergisiz mazot versinler, ÖTV almasınlar, KDV almasınlar; çiftçiye asıl destek bu olur."
 
 
ÇİFTÇİYE MAZOT DESTEĞİ OYUNU videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet