Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

BAŞKAN PARLAR: SAĞLIK SİSTEMİYLE ÖVÜNEN İKTİDAR YİNE BAŞLADIĞI YERDE!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, sağlık sektöründeki iç karışıklıklarla ilgili açıklamada bulundu.

BAŞKAN PARLAR: SAĞLIK SİSTEMİYLE ÖVÜNEN İKTİDAR YİNE BAŞLADIĞI YERDE!

Gündem   A+a-

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, sağlık sektöründeki iç karışıklıklarla ilgili açıklamada bulundu. Sağlık sektörünün gün geçtikçe daha da kötüye gittiğini belirten Başkan Parlar:"İktidar sağlıkta reform yaptık diyor ama hastanelerin ve hastaların hali içler acısı."dedi.
 
Ekonomik kriz ve hayat pahalılığı karşısında vatandaş sağlık hakkına erişimde zorluk yaşıyor. Giderek yoksullaşan yurttaşlar özel hastane ücretlerini karşılayamıyor, devlet hastanelerinden randevu bulamıyor. Artan kurla birlikte yükselen ilaç fiyatları da yoksulluk koşullarında yaşayan kişilerin ilaçlara erişimini güçleştiriyor. Özellikle çocuklar koruyucu-önleyici sağlık hizmetleri ve gelişim takibinden yeterince faydalanamıyor. Öte yandan MR, röntgen, tomografi vb. tetkiklerde uzun süreli randevular insan hayatını fazlasıyla tehlikeye atıyor. AKP'nin sağlık sistemini uygulanamaz hâle getirdiğini ifade eden Başkan Parlar;" Sağlık sistemi günden güne çöküyor. İnsanlar hastanelerde şaşkın ve perişan. Doktorlar şiddete ve mesai saatlerine dayanamadığı için hastanelerden kaçıyor. Yurt dışına gitmenin yollarını arıyor. Az doktor olunca randevu sırası gelmiyor. Servislerde yatan hastalara ilaç tedariği sıkıntısı var. Hastanenin eczanesinde ilaçlar yok. Eczanelerde de yok. Bir yerine bir şey olduğunda röntgen, MR, tomografi çekinmek için haftalarca sıra bekleniyor. Hastanın hastalığı bu süreçte ilerliyor. Fizik tedavi sırası aylar sonraya veriliyor. İktidarın uygulayamadığı sağlık sistemi yüzünden binlerce hasta kaderine mahkum ediliyor. Biz her zaman söyledik. Önemli olan hastane yapmak değil. Önemli olan hastaları memnum edebilmek, sağlık sistemini yüceltmek. Ama sağlık sistemi AKP yüzünden batıyor. Bir doktor olarak bu manzaralara şahit olmak beni bir hayli üzüyor. Hastane yaptım, sağlık sistemini düzelttim diyen iktidar yine başladığı yerde."şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş