Skip Navigation Links

SAMANDAĞ HATMEK MERKEZİ AÇILDI

HBB’DEN BÖLGE İSTİHDAMINA BİR KATKI DAHA

SAMANDAĞ HATMEK MERKEZİ AÇILDIWeb
TV

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nın (HATMEK) beşinci merkezi Samandağ'da açıldı.
 
Mağaracık Mahallesi'nde hizmet verecek olan tesisin açılışında konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Samandağ halkına verdikleri sözleri yerine getirmenin onurunu yaşadıklarını ifade etti.
 
Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği açılışta Samandağ'ın kendileri için çok önemli bir ilçe olduğunu dile getiren Savaş, " Samandağ bizim için çok önemli. Verdiğimiz sözleri yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz. İçme suyu sorununu yeni hatlarla birlikte çözdük. Sular gün aşırı akmaya başladı. Sadece 10 ayda işlerimizin yüzde 85-90'ını çözdük" dedi.
 
SAVAŞ’TAN EĞİTİME YATIRIM MESAJI
 
Savaş, eğitime yatırım yapmaya devam edeceklerini, bu konuda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
 
Savaş, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
 
"İş arayan gençlerimize ve ev hanımlarımıza iş imkanı sağlamak için merkezimizi Antakya, İskenderun, Payas ve Erzin'den sonra Samandağ'da açıyoruz. İki, üç ay sonra EXPO alanımızda 500 çocuğumuzun eğitimine katkı sağlayacak kurslar vereceğiz. Alandaki iki bölümü bu iş için ayırdık. Hem meslek hem de okul seçimlerinde çocuklarımıza destek vereceğiz. Burada eğitim verecek öğretmenleri de sınavla, liyakatle alacağız. Merkezimiz Samandağ'ımıza hayırlı olsun."
 
Savaş'ın ardından konuşan Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, açılan tesisin istihdama katkı sağlayacağını belirtti.
 
Kaymakam Kütük, "HBB, eski Mağaracık Belediye binasını tadilat edip halkın kullanımına açtı. Ülkemizin en ciddi sorunlarından biri işsizlik ve işçi bulamayan meslek gruplarıdır. Bu tesis, çocuklarımıza, kadınlarımıza ve vatandaşlarımıza yeni istihdamlar kazandıracaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" açıklamalarında bulundu.
 
Konuşmaların ardından Samandağ HATMEK protokol üyelerinin kurdeleyi kesmesiyle, iyi dileklerle açıldı.
 
Açılış sonrası Savaş ve beraberindekiler merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı.
 
YENİ KURSLAR İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
 
HBB Yaygın Eğitim Şube Müdürü Emine Atmaca, merkezde 6 derslik ve 2 aktif eğitimin olduğu bilgisini Savaş ve beraberindekilerle paylaştı. Atmaca, ayrıca yeni kurslar için Halk Eğitim ve Milli Eğitim Müdürlükleri ile görüşme halinde olduklarını aktardı.
 
HATMEK Samandağ merkezinin açılışına HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, resmi kurum temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
SAMANDAĞ HATMEK MERKEZİ AÇILDI videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet