Skip Navigation Links

Engellilere Ramazan hediyesi

İş adamı Safi Eski'nin bağışladığı 60 akülü 30 tekerlekli sandalye, Türkiye Sakatlar Derneği Hatay Şubesi'nde sahiplerine verildi

Gündem   A+a-

İş adamı Safi Eski’nin bağışladığı 60 akülü 30 tekerlekli sandalye, Türkiye Sakatlar Derneği Hatay Şubesi’nde sahiplerine verildi
 
32 yıldır Hollanda’da ikamet eden Hataylı İş adamı Safi Eski, Ramazan Ayı’nda 90 engelli vatandaşı tekerlekli sandalye sahibi yaparak sevindirdi.
Hatay’daki tüm engellileri araç sahibi yapmayı hedefleyen ve 2008 yılından bugüne kadar 290 engelliyi akülü yada tekerlekli sandalye sahibi yapan işadamı Eski, Türkiye Sakatlar Derneği Hatay Şubesine 60 akülü ve 30 tekerlekli sandalye daha bağışta bulundu.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ve Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın katılımı ile Türkiye Sakatlar Derneği Hatay Şubesi’nde gerçekleştirilen törende, 90 engelli vatandaşa tekerlekli sandalyeleri teslim edildi.
 
Törende kısa bir konuşma yapan Eski, tek hedefinin tüm özürlü vatandaşların bir araca sahip olmaları olduğunu belirterek, “Hiç kimse özürlü olmak istemez. Özürlü kardeşlerimizin kaderlerine mahkum edilmesini istemediğimi için bu işi gönüllü olarak sürdürmeye kararlıyım. Engelli kardeşlerimizin gün ışığı görmesi, toplumla kaynaşması ve topluma kazandırılması hepimizin görevi olmalıdır. Biz engellilerimize sahip çıktığımız müddetçe sadece özürlü insanlarımızı sevindirmekle kalmıyor, toplumsal duyarlılık noktasında da toplumsal barışa katkı sunuyoruz. Engellilerin sevinci bizim mutluluğumuzdur” dedi.
 
Dezavantajlı grupların hizmetlerden faydalanmaları için uğraşıyoruz
Son çeyrek yüzyılda ülkemizde ve dünyada zihinsel dönüşümlerin yaşandığını belirten Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ise “evrensel insan hakları kapsamında değerlendirildiğinde engelli, yaşlı ve benzeri dezavantajlı guruplarla ilgili toplumsal bir duyarlılık oluşturulmuştur. Dezavantajlı grupların sağlık, eğitim ve ulaşım hizmetlerinden maksimum düzeyde faydalana bilmeleri için çabalıyoruz” dedi.
Engelli envanterinin tamamlandığı müjdesini de veren Lekesiz, “ilimizde engellilerin sorunları ile bireysel değil kitlesel olarak uğraş sarf etmede bu envanterin büyük faydaları olacaktır. Engelli koordinasyon Merkezi’ni de sene sonuna kadar yetiştirmeye çalışacağız. Bu Koordinasyon Merkezi’nde görme engelliler için bilgisayar, müzik salonu, oyun salonu, gündüz bakım evi ve birçok alanda engellilere hizmet verecek salonlarımız olacak. Bu merkezin yılsonuna kadar tamamlanmasını umut ediyoruz” açıklamasında bulundu.
 
Engelsiz Antakya yaratacağız
Hükümetin 2012 hedefleri arasında engelsiz belediyeler ve iller oluşturmak olduğunu belirten Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Belediyesi olarak kendilerinin de engelsiz kent yaratmaya çalıştıklarını söyledi. Bu bağlamda birçok caddeyi yeniden yapılandırdıklarını söyleyen Savaş, “Bizler engelsiz kent yapmak için uğraşıyoruz. Bu yılsonuna kadar 9 caddemizi engelsiz cadde konumuna getiriyoruz. Antakya engelsiz bir kent olacak” dedi.
Başkan Savaş, İlk Adım Rehabilitasyon merkezi ile yürüttükleri ortak bir çalışma ile 18–23 Ağustos tarihleri arasında tüm engelli vatandaşlara Türkiye Sakatlar Derneği Hatay Şubesi’nde ücretsiz ağız diş sağlığı bakımı yaptıracaklarını da söyledi.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından sandalyeleri temin eden Safi Eski ve bu sandalyelerin Hollanda’dan getirilmesini sağlayan İşadamı Mehmet Cemali’ye birer plaket takdim edildi.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet