Skip Navigation Links

Hatay’da müzik sustu!

Hataylı müzisyenler, meslektaşlarına yönelik saldırılara tepki göstermek amacıyla enstrümanlarını yere bırakarak protesto etti.

Hatay’da müzik sustu!

Gündem   A+a-

 Ankara’da bir eğlence mekânında üç kişi, istekte bulundukları şarkıyı bilmediği gerekçesiyle öldürülen Onur Şener cinayetinin yankıları sürerken, geçtiğimiz günlerde de benzer bir olay Hatay’da yaşandı. Antakya’da sokak müzisyenliği yapan Yusuf Karagündüz, alkollü iki kişinin istekte bulundukları şarkıyı bilmediği gerekçesiyle saldırıya uğradı. Bunun üzerine, bir grup müzisyen, meslektaşlarına yönelik saldırılara tepki için Antakya Küfeciler Meydanı’nda toplandı.
Grup adına konuşan müzisyen Yusuf Karagündüz, Ankara’da geçen hafta sanatçı Onur Şener’in öldürüldüğünü hatırlatarak, “Klarnet sanatçısı olarak ben de geçtiğimiz cumartesi günü istek şarkı yüzünden saldırıya uğradım. Bu olayların bir daha yaşanmaması için gelin birlik olalım. Hayatımız, emeğimiz, sanatımız değersiz değil!” dedi.
 
Burada bir süre müzik çalan grup, ağızlarına kırmızı bant yapıştırıp müzik aletlerini kaldırıma bırakırken, vatandaşlar da müzisyenlere alkışlarla destek verdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet