Skip Navigation Links

Romanya’ya Giden 5 Gencimiz Dönüş Yaptı

Belen Kaymakamlığını Temsilen Erasmus+ Projesi Kapsamında Romanya’ya Giden 5 Gencimiz Dönüş Yaptı

 Romanya’ya Giden 5 Gencimiz Dönüş Yaptı

Belen   A+a-

 Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında finanse edilen 4-12 Eylül 2022 tarihleri arasında Romanya’nın Sulina şehrinde gerçekleştirilen, Kaymakamlığımızın da ortak olduğu “Story Time Of Real Youth” adlı proje 5 gencimizin katılımı ile tamamlandı.
 
Romanya’dan ‘Utopian Society of Euxine’ adlı kuruluşun ev sahipliğini üstlendiği ve Belen Kaymakamlığı’nın ortaklığı ile düzenlenen eğitimde Türkiye, Romanya, Moldova ve Ukrayna’dan toplam 25 genç bir araya geldi.
 
9 gün süren yoğun eğitim programının temel amacı, Karadeniz'de modern kozmopolit bir toplum için ilk Avrupa projelerinden biri olan çok kültürlü Sulina kentini başlangıç noktası alarak, farklı bir kültürel toplum için yeni modeller geliştirmek üzere çalışmalar yürütmek kapsamındaki projede; katılımcı ülkelerden gelen gençler, takım çalışmaları, açık hava etkinlikleri, tartışmalar, bölge keşfi ve tarih araştırmaları gibi yaygın eğitim yöntemlerine dayalı çalıştaylar ile proje teması etrafında yeteneklerini artırmaya yönelik çalışmalarda yer aldılar. Proje konusuna ek olarak Sulina’da Osmanlı’nın izleri ve Türk kahvesi, bina yapıları ve Türkiye’de yaşayan azınlıklar konusunda gençlerimiz sunum yaptılar.
 
Belen Kaymakamı Sayın Mahmut Sami YILMAZ; Erasmus+ projelerinin önemini vurgulayarak, söz konusu projelerin gençler için büyük bir fırsat yarattığını, bu projelerle gençlerin sosyal, kültürel ve dil öğrenimi açısından kendilerini geliştirme imkânı bulduklarını belirterek, ülkemizi ve Kaymakamlığımızı temsil eden 5 gencimize ve proje koordinatörü Yeliz SEVİM’e teşekkür etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet