Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

DEVLET SU İŞLERİNDEN HATAY'DA GECE YARISI OPERASYONU

Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalında Önemli Aşama

 DEVLET SU İŞLERİNDEN HATAY'DA GECE YARISI OPERASYONU

Gündem   A+a-

 Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
 
DSİ Genel Müdürlüğü son yıllarda Hatay'a kazandırdığı yatırımlarla dikkatleri üzerine çekiyor. Şehrin hasretle beklediği projeler birbiri ardına hayata geçirilirken 'yapılamaz' gözüyle bakılan yatırımlar 7 gün 24 saat esasıyla çalışılarak tamamlanıyor.
 
Reyhanlı Barajı'na, saniyede 50 m3 suyu iletecek olan "Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri 1. Kısım (Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı Yapımı) İnşaatı" nda çok önemli bir aşama daha tamamlandı.
 
DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA yaptığı açıklamada; "Afrin Çayı ve Karasu Çayı’nın suyunu, inşa ettiğimiz tesislerle Reyhanlı Barajı’na aktarmak suretiyle 480 milyon metreküp su kapasiteli bir baraj gölü oluşturmaktayız. Bu kapsamda 1373 m ve 2029 m uzunluğunda 2 farklı tünel ve 30 625 m uzunluğunda iletim kanalı inşa ediyoruz. T1 Tünelimiz geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. Bu gece itibariyle de kazasız belasız bir şekilde 2029 m uzunluğundaki T2 Tünelimiz tamamlanmıştır.”
 
7/24 Esasıyla Çalışıldı, Gece Yarısı Tamamlandı!
 
“Tünelimizin giriş kısmında kaplama beton imalatları devam ederken çıkış kısmında da kazı ve destekleme imalatlarımız devam ediyordu. 7 gün 24 saat esasıyla çalışılarak bu önemli projedeki kritik bir aşamayı daha tamamlandı. Bu proje kapsamında yer alan iletim kanalımızı da bir an önce tamamlayarak Hatay’a değer katan bir eseri daha hayata geçirmiş olacağız.” Dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş