Skip Navigation Links

HASSA'DA PAMUK HASADI DEVAM EDİYOR

Amik Ovası'nda pamuk hasadı sürerken Hassa’nın verimli arazilerinde de aynı telaş devam ediyor.

HASSA'DA PAMUK HASADI DEVAM EDİYOR

Gündem   A+a-

 Hatay’ın bereketli topraklarına sahip Amik Ovası'nda pamuk hasadı sürerken Hassa’nın verimli arazilerinde de aynı telaş devam ediyor.
 
Bu yıl iklim şartlarının iyi gitmesi pamuk verimini de artırdı. Rekoltede verimi ve kalitesi yüksek oranda artan pamuk, üreticisinin yüzünü güldürdü.
 
Hassa Kaymakamı Osman Acar, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Şıhlar, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şahiner ve Hassa Toprak Mahsulleri Ofisi Başkanı Celal Balı ile birlikte Halallar Mahallesi'ndeki pamuk hasadına katıldılar.
 
Pamuk tarlasına giderek üreticilerle ve işçilerle bir araya gelen Kaymakam Acar, işçilerle birlikte pamuk topladı.
 
Hassa Kaymakamı Osman Acar, pamuk üretimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Hassa genelinde 6 bin 200 dekar alanda pamuk üretimi yapıldığını belirten Kaymakam Acar, "Şu anda 200 çiftçimiz pamuk hasadıyla geçimini sağlamaktadır. İlçemizde bu toplanan pamuklarımızda 4 adet fabrikamızda çırçır ve prese fabrikamızda işlenmektedir. Mevsimine göre fabrikalarımızda da ortalama 35 ila 40 kişi istihdam edilmektedir. Pamuk tarımında dekara verim oranımız ise ortalama 600 kilo civarındadır. İlçemiz genelinde 3 bin 200 tonluk bir hasat elde etmekteyiz ve bundan yıllık ortalama 45 milyon liraya yakın ilçemize ekonomik olarak girdi kazandırmaktayız" dedi.
 
'ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ'
 
Pamuk üretimini arttırmayı hedeflediklerini kaydeden Kaymakam Acar, "Buradaki pamuğumuzu geliştirmek için daha inisiyatif tarım yöntemlerini kullanabilmek için daha profesyonel yöntemleri hayata geçirmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek. Hem çiftçilerimizin ve üreticilerimizin hem de mevsimlik tarım işçilerimizin her zaman yanındayız. Hayırlı, bereketli bir pamuk hasadı yılı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
 
Kaymakam Acar, üreticilerle ve çiftçilerle sohbet ederek, onların dertlerini diledi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet