Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

ÖSYM Mağdur Etti

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (Ösym) 1 milyon 165 bin 918 gencin tercih sistemiyle mağdur edildiğini ifad

Gündem   A+a-

 
"ÖSYM Mağdur Etti"
 
CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (Ösym) 1 milyon 165 bin 918 gencin tercih sistemiyle mağdur edildiğini ifade etti.
Akgöl, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl KPSS sınavına girmek için toplam 2 milyon 789 bin 535 gencin başvuru yaptığını, bunlardan 2 milyon 572 bin 859'u sınava girdiğini, 759'unun ise sınavının geçersiz sayıldığını, bu sınavdan da 2 milyon 572 bin 100 adayın çeşitli puanlar alarak tercih yapma hakkını elde ettiğini hatırlattı.
Geçmişte soru kitapçıklarının kaybolması, soruların bazı çevrelerce elde edilmesi gibi olaylarla anılan Ösym'nin, şimdi de sınavda yapamadığı elemeyi başvuru süresini kısaltarak ve teknik alt yapısının yeterli olmadığı aday şikayetleriyle anlaşılan, dijital metotla bunu gerçekleştirdiğini ileri süren Akgöl, başvuru hakkı olduğu halde sisteme girememiş ya da girmemiş 1 milyon 165 bin 918 gencin olduğu gerçeğinin Ösym'nin bugünkü basın açıklamasıyla ortaya çıktığını bildirdi.
Akgöl, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan tercih alınması ile ilgili olarak Ösym başkanlığının bugün bir basın açıklaması yaparak sistemden kaynaklanan bir sorun bulunmadığını ve tercih süresinin tamamlandığını açıkladığını ifade etti.
Ösym basın açıklamasında "KPSS-2012/2" yerleştirme işlemi için toplam 1 milyon 406 bin 182 adayın tercih yapmış bulunduğunun belirtildiğini kaydeden Akgöl açıklamasına şöyle devam etti:
"Yıllarca emek harcayıp, eğitim öğretimlerini tamamlayan yüz binlerce gencimiz, belki elimiz ekmek tutar, KPSS ile işe yerleştirilirim umuduyla sınava girdi. Ösym'nin resmi sitesinde sistem işlemediği, tıkandığı ya da bir şekilde sisteme girdiği halde sistemin hata vermesinden ötürü başvuru yapamayıp mağdur oldular. 28 Kasım'da saat 23: 00 sıralarında Ösym Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'le bir telefon görüşmesi yaparak gençlerin yaşadığı bu sıkıntıyı anlatıp, konuyla ilgili çok sayıda şikayet bildirildiğini ve gençlerimizin mağdur edilmemesi için süre uzatımının yapılması gerektiğini ifade ettim. Demir ise sistemin çalıştığını, saatte 26 bin ile 35 bin arası başvuru yapıldığını ifade ettiler. Konunun takipçisi olacağım. Kimsenin gençlerimizi mağdur etmeye hakkı yoktur. Tercih için bir tarih verilmiş ise sistemin son dakikaya kadar kusursuz hizmet vermesi, adayların son başvuru anına kadar istedikleri saatte sisteme giriş yaparak tercih bildiriminde bulunabilmelerini sağlamak Ösym Başkanlığının sorumluluğundadır."
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş