Skip Navigation Links

İSKENDERUN LİSESİ’NİN RESTORASYON PROJESİNİ HAZIRLADIK

KURUL KARARINI BEKLİYORUZ

İSKENDERUN LİSESİ’NİN RESTORASYON PROJESİNİ HAZIRLADIK

Gündem   A+a-

 Hatay Valisi Rahmi Doğan, “İskenderun Kaymakamlığı’nın eski binasını restore ediyoruz, müze olacak. İskenderun Lisesi’nin restorasyon projesini hazırladık, kuruldan geçtiği takdirde çalışmaları hızla tamamlayarak tekrar hizmete sokacağız” dedi.
 
Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Genç İş İnsanları Derneği (HAGİAD) üyeleri ile kahvaltı programında bir araya geldi, turizm yatırımlarına odaklandı.
Hatay Genç İş İnsanları Derneği (HAGİAD) üyelerinin katılımıyla gerçekleşen kahvaltı programına katılan ve HAGİAD üyelerine, Hatay ekonomisine, sosyal ve kültürel yaşamına sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür eden Vali Doğan, “Hatay’da 4. yılımı tamamlamak üzereyim, meslek açısından uzun bir süre aslında ama Hatay’da olmaktan, bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Meslek açısından da baktığımızda Hatay Valiliği ayrı bir kariyerdir. İlk geldiğimde gazeteci arkadaşlara, ‘Hatay’ın turizmden yeterli payı alamadığını’ söylemiştim.
 
‘NELER YAPTIĞIMIZI HERKES BİLİYOR’
Neler yaptığımızı herkes biliyor ama birkaç cümleyle anlatılan bu çalışmaların arkasında büyük bir emek var, büyük bir ekip var bütün ekip arkadaşlarıma da buradan şükranlarımı sunuyorum. Hatay’a gelmeden önce yaptığım medya araştırmalar sonucunda, Meclis Binası, Hado, Çevlik-Arsuz Yolu ve Vakıflar İş Hanı’nın yeriyle ilgili yaşanan tartışmalara yer verilmişti. Bugüne baktığımızda Hatay, bu dört konu başlığını da gündeminden çıkartmış görünüyor. Fakat bunlar yeterli mi, değil. Şehrin güzel bir meydana, rekreasyon alanlarına ihtiyacı var. Ayrıca, Kurtuluş Caddesiyle ilgili 3 yıl önce bir toplantı yaptık ve buranın yayalaştırılması gerektiğini, Ulu Cami ile Kurtuluş Caddesi arasındaki Eski Antakya Sokaklarını’nda turizme kazandırılması anlamında 10 vekil, Büyükşehir Belediye Başkanı ve toplantıya katılan herkes mutakıp kaldı. Orayı da yayalaştırarak Hatay’a kazandırmak lazım. Ayrıca ilçelerimizden bahsedecek olursak, Yayladağı ilçemizde tarımsal faaliyetler anlamında çalışmalarımız oldu.
 
ŞAHİN TEPESİ İNŞALLAH EN YAKIN SÜREDE FAALİYETE GEÇECEK
Çilek konusunda ciddi çalışmalar yaptık. Yayladağı Karamağara Dalış Merkezini yapacağız, ihalesini 1 ay önce yaptık. Samandağ ilçemizde Çevlik-Arsuz Yolunu yaptık. Arsuz ilçemizde Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi yaptık, limanını HADO’ya da kiraladık. İskenderun ilçemizde eski İskenderun Kaymakamlığı binasını restore ediyoruz ve İskenderun Müzesi olarak inşallah açacağız. İskenderun Lisesi’nin restorasyon projesini hazırladık, kuruldan geçtiği takdirde çalışmaları hızla tamamlayarak tekrar hizmete sokacağız. Dörtyol ilçemizde, tekne, yat gibi deniz araçları için bakım-onarım tesisi yapıyoruz. Erzin ilçemizde Şahin Tepesi de inşallah en yakın sürede faaliyete geçecek. Kırıkhan ilçemizde tarihi Sarı Okul ihale aşamasında, orası da inşallah Bilim ve Teknoloji Merkezi olacak, Gölbaşında da Sosyal Tesis ile ilgili çalışmalarımız var. Reyhanlı ilçemizde Kibar Feyzo, Asi gibi önemli dizi ve filmlere ev sahipliği yapan Müderrisoğlu Konağını kamulaştırdık ve restorasyon çalışmaları devam ediyor, inşallah 2023 Mayıs ayının sonunda orası da tamamlanmış olacak ve Hatay’ın tanıtımına da ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum.
 
‘ARSUZ’DA GIDA PAKETLEME ÜZERİNE BİR OSB ÇALIŞMASI VAR’
Tabi bunlar turizm alanında yaptıklarımız, sanayi ve tarımsal alanlarda da ciddi çalışmalarımız var. Sanayi alanında Erzin OSB’yi yaparak müteşebbislere teslim ettik. Kırıkhan OSB, 51 parsel olan bir OSB ve 51 parselin tamamını müteşebbislere teslim ettik, orada da %50 seviyesindeyiz. Hassa ilçemizde 13. 500 dönüm hazine arazisinin tapusu alındı ve 28.000 dönümlük bir arazi var ikisini tek parça haline getirerek OSB yapacağız, burası Türkiye’nin en büyük endüstri bölgesi olacak. Burası için 600 üzerinde firmanın ön talebi var. Altınözü ilçemizde Enek OSB ile ilgili çalışmalar devam ediyor inşallah hızlı bir şekilde yaparak hizmete açacağız. Reyhanlı’da da bir OSB planlamamız var. Arsuz ilçemizde Gıda paketleme üzerine bir OSB çalışması var, inşallah orayı da kısa süre içerisinde faaliyete geçireceğimizi düşünüyorum. Hatay olarak vergi tahsili konusunda 5. sıradayız, bu Hatay’da ciddi bir ekonomik faaliyetin olduğunu gösteriyor. Ben tekrar burada toplamamıza vesile olan herkese teşekkür ediyorum, sizlerde teşrif ettiniz geldiniz, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Düzenlenen programa Vali Doğan’ın yanı sıra HAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Rende ile yönetim kurulu ve dernek üyeleri katıldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet