Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

DSİ HATAY İÇİN DÖRT BİR KOLDAN ÇALIŞIYOR

Hatay ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ HATAY İÇİN DÖRT BİR KOLDAN ÇALIŞIYOR

Gündem   A+a-

 Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
 
Hatay ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
 
Hatay’ın son yıllardaki en önemli yatırımları arasında gösterilen Reyhanlı Barajı'na, saniyede 50 m³ suyun yönlendirilmesini sağlayacak olan “Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı Yapımı” İnşaatında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, “Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı Projesinin tamamlanmasıyla yıllık 239 hm3 suyun Reyhanlı Barajı rezervuarına aktarılması ve depolanması sağlanacaktır. Böylece burada depolanan su ile Hatay’da; Reyhanlı, Kırıkhan ve Kumlu ilçelerindeki 584 bin 640 dekar alanın sulanması hedeflenmektedir.” dedi.
 
Devam eden inşa çalışmalarının ayrıntılarına da değinen Genel Müdür AKCA; “30 km uzunluğundaki iletim kanalında projenin bir an önce faydaya dönüşebilmesi için aynı anda 4 ayrı noktada kazı çalışmaları devam ederken bir yandan da sıfırlama kazıları tamamlanan kısımlarda kanal kaplama betonu imalatlarına başlanılmıştır. Ayrıca; 1373 m uzunluğundaki T1 Tünelinde kaplama beton imalatları tamamlandı. 2029 m uzunluğundaki T2 Tünelinde ise kazı ve destekleme çalışmaları ile tünel kemer betonu kaplama imalatları devam etmektedir. Hedefimiz projenin tüm aşamalarının bir an önce tamamlanması ve Hataylı çiftçilerimizin hizmetine sunulmasıdır.” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar