Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

ROMANYA’DAN MİSAFİRLER TÜRKİYEYE GELDİ

ERASMUS+ CONNECTING AND EXCHANGEING PROJESİ KAPSAMINDA ROMANYA’DAN MİSAFİRLER TÜRKİYEYE GELDİ

ROMANYA’DAN MİSAFİRLER TÜRKİYEYE GELDİ

Belen   A+a-

 Belen Kaymakamlığının Türkiye, Romanya, Yunanistan, İspanya ve Litvanya ortaklığıyla yürüttüğü Erasmus+ “CONNECTIng aNd exchanGeing” projesi çalışma ziyareti kapsamında proje deneyim paylaşımı ve iyi örnek uygulamaları amacıyla Romanya’dan misafirler Türkiye’ye geldi.
 
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Türkiye’den Belen Kaymakamlığı, Romanya’dan Asociatia Psihologilor Gorjeni ve Asociatia CPDIS derneklerinin iş birliğinde düzenlenen çalışma ziyaretinde ülkemizi ziyaret eden heyet, yaptıkları gezi ve etkinliklerle projeye katılım sağladılar.
 
İlk ziyaret noktaları birçok yurtiçi ve yurtdışı destekli projeye ev sahipliği yapan, gençlerin ve öğretmenlerin Erasmus+ projelerine katılımını destekleyen Belen Kaymakamlığı oldu. Burada misafirlere geçmiş proje deneyimlerinden ve kazanımlarından bahsedildi ve karşılıklı proje deneyimleri paylaşıldı. Buradan Belen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Kütüphanesi, Halk Eğitim Merkezi ile devam edilen ziyarette, merkezde yapılan kurs faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Akabinde kadınların sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla proje kapsamında oluşturulan SODES (Sosyal Destek Programı) Belen Kadın Toplum Merkezi ziyaret edilerek etkinlikler hakkında bilgi edinildi. Günün son ziyaret noktası olarak Belen Kaymakamlığınca DOĞAKA projesi kapsamında yaptırılan Belen Seyir Terası ziyaret edilerek ilk gün ziyaretleri tamamlandı.
 
Ziyaretin ikinci gününe dünyanın en büyük mozaik müzesi unvanını elinde bulunduran ve içerisinde özellikle Roma ve Bizans dönemine ait görülmeye değer mozaikler ve işçilikler bulunduran Hatay Arkeoloji Müzesi ile başlatılarak, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesinde yer alan ve dünyanın ilk mağara kilisesi olarak kabul edilen, Hristiyan adının ilk kez burada verilmesi özelliği ile bilinen Saint Pierre kilisesi, Roma dönemine ait bir pagan tapınağının üzerine 7. yüzyılda inşa edilen ve ülkemiz sınırları içindeki en eski cami olan Habib-i Neccar Camisi, eski Antakya evlerinin yer aldığı antik kentin sokaklarının dolaşılması ile devam ettirilen etkinlik, dünyanın ilk müze oteli olan ve 2300 yıllık tarihi bir geçmişin perdesi olan Müze Otel gezisiyle noktaladı.
 
Üçüncü gün ziyaretlerine İskenderun Teknik Üniversitesi Proje Birimi ile başlayan ekip, Avrupa Birliği projeleri ile ilgili deneyim paylaşımında bulundular. Gençler için oluşturulan, içerisinde dene-yap atölyeleri, robotik kodlama eğitimleri gibi etkinlikler bulunan İskenderun Gençlik Merkezi ziyaret edilerek, burada gençlere sunulan faaliyetler hakkında bilgi edindiler.
 
Kaymakam Sayın Mahmut Sami YILMAZ; “Erasmus+ projesi ile gelen misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayıp Türk misafirperverliğini ve projeye iyi örnek uygulamalarımızı gösterdik. Türk kültürünü tanıtan, kültürlerarası etkileşimi sağlayan, ülkelerarası köprü görevini üstlenen bu projeleri önemsiyoruz ve en güzel şekilde değerlendirilmesini yapıyoruz. Projenin koordinesinden sorumlu başta Proje Koordinatörü Yeliz SEVİM’e, emeği geçen tüm ekibe, ayrıca ziyaretlerin gerçekleştirildiği yerlerde ekibimize yardımcı olan kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar