Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dün Şehit Düzovanın Doğum Günüydü..

İskenderun Modern Evler Mahallesi 309/3 Sokak Berrak Apartmanı No 46’da oturan şehit Astsubay İlker Düzova’nın baba ocağına şehit haberini

Gündem   A+a-


 
Dün Şehit Düzova’nın Doğum Günüydü..
 
Mardin’in Ömerli İlçesine bağlı Ünsallı Jandarma Karakol Komutanlığı'na sayıları tespit edilemeyen bir grup teröristin uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda vurulan Jandarma Astsubay İlker Düzova’nın şehit olduğu haberi İskenderun’daki baba ocağına kor ateş gibi düştü.
 
İskenderun Modern Evler Mahallesi 309/3 Sokak Berrak Apartmanı No 46’da oturan şehit Astsubay İlker Düzova’nın baba ocağına şehit haberini 39.Mekanize Piyade Tugayı Komutanları verdi. Düzova aile ocağına kor ateş gibi düşen şehit haberini alan anne Hatice, baba Lütfü Düzova adeta yıkıldı. Düzova ailesini teselli etmek üzere İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, 39. Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer de evlerinde ziyaret etti.
 
Yaklaşık bir yıl önce Kadriye Düzova ile evlenen ve bir buçuk yıldır da Mardin Ömerli’de görev yapan 32 yaşındaki Astsubay İlker Düzova’nın şehit haberini alan aile yakınları, komşuları ve sevenleri baba ocağına akın etti. Eve gelen şehidin bazı yakınları sinir krizi geçirdi. Çevredekiler ve askerler, sağlıkçılar tarafından teskin edilmeye çalışıldı.
 
Bu arada Şehidin oturduğu apartmana mahallenin gençleri tarafından dev Türk Bayrağı asıldı. Çevredeki komşuları da balkonlarına Türk Bayrağı astıkları gözlendi.
 
Şehidin Babası Lütfü Düzova, yakınları, kaymakam Ali İhsan Su, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, cenaze töreniyle ilgili henüz bir karar vermedikleri öğrenildi.
 
Mardin’in Ömerli’de yaklaşık bir buçuk yıldır görev yapan Astsubay İlker Düzova, ilçeye 24 kilometre mesafede bulunan Ünsallı Jandarma Karakol Komutanlığı'na sayıları tespit edilemeyen bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit oldu.
 
Askerlerin anında karşılık vermesi ile çatışma çıkmış, çatışmada Ünsallı Jandarma Karakol Komutanı Astsubay İlker Düzova şehit olurken, Üsteğmen Alper Ferdi Tanrı ise yaralanmıştı. Çatışmada 2 terörist de silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi.
Yaralı Üsteğmen Alper Ferdi Tanrı, Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yapılan ilk tedavisinin ardından helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne sevk edildi.
Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü’nde öğrenim gören, Karacabey Jandarma Bölük Komutanlığında da görev yapan İlker Düzova’nın dün doğum gününü kutladıklarını belirten arkadaşları, “Sosyal paylaşım sitesinde ve telefonla kendisinin 33. yaş gününü kutlamıştık. Acı haberi alınca biz de şok olduk. Ailesine ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz” dedi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş