Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dev Projede Belediyelere Düşen Görevler..

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör Danışmanı Akademisyen Sıtkı Alper Özdemir sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

Dev Projede Belediyelere Düşen Görevler..

Gündem   A+a-

 TOKİ Sosyal Konut Projelerinin açıklanması sonrası İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör Danışmanı Akademisyen Sıtkı Alper Özdemir sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.
Sosyal konut projesinin büyük ilgi gördüğünü belirten Özdemir, TOKİ tarafından yapılacak proje bazlı çalışmalarla eş zamanlı olarak il ve ilçe belediyelerinin ulaşım, elektrik, su, kanalizasyon hizmetleri gibi hususlarda harekete geçmesi gerektiğini belirtti.
Açıklamasında;
TOKİ tarafından yapılacak olan sosyal konut projelerinin yapılan başvurularla ciddi bir ilgi gördüğü aşikar. Zira atılan adım da ciddi ve önemlidir.
Yapılacak konutların başarı ile sonuçlanması ve vatandaşın huzurla kullanması bakımından TOKİ’nin süreci doğru yürütmesi kadar önemli bir durum daha var.
Belediyeler…
Evet, 250 bin sosyal konutun inşa edileceği il ve ilçelerde belediyeler süratle TOKİ ile uyumlu ve eş zamanlı olarak çalışmalarına başlamalıdır.
Tecrübelerimiz TOKİ tarafından inşa edilen konut bölgelerinde elektrik, su, kanalizasyon, çöp toplama ve ulaşım gibi hizmetlerde
yıllarca vatandaşın mağdur olduğunu göstermektedir.
İl il, ilçe ilçe belediyelerimiz sosyal konut bölgelerini süratle incelemeli, sorunlar ve yaşam gereklilikleri açısından tespitlerini ve çözüm planlarını hazırlamalıdır.
İmar planlarında bu hususlarda gerekli olan tadilat çalışmalarını bugünden başlatmalı, vatandaşın evine taşındığı andan itibaren kesintisiz hizmet alabilme hakkını sağlamalıdır.
Aksi takdirde kullanıma başlanılan sosyal konut bölgelerinde büyük mağduriyetler yaşanacaktır” ifadeleri yer aldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş