Skip Navigation Links

HATAY, 11. DÜNYA ABA GÜREŞİ ŞAMPİYONASI’NA HAZIR

11. Dünya Aba Güreşi Şampiyonası için hazırlıklar tamamlandı.

HATAY, 11. DÜNYA ABA GÜREŞİ ŞAMPİYONASI’NA HAZIR

Spor   A+a-

HATAY, 11. DÜNYA ABA GÜREŞİ ŞAMPİYONASI’NA HAZIR
 
37 ÜLKEDEN YÜZLERCE SPORCU HATAY’A GELECEK
 
SAVAŞ: ATALARIMIZIN EMANETİ ABA GÜREŞİNİ YÜCELTMEYE GAYRET EDİYORUZ
 
11. Dünya Aba Güreşi Şampiyonası için hazırlıklar tamamlandı. Hatay Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan dünya şampiyonası, 4 Eylül Pazar günü HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’ndeki mersah alnında yapılacak.
 
Bu yıl 11.si düzenlenecek turnuvaya 37 ülkeden yüzlerce sporcu katılacak. 60, 70, 80, 90 kilo ve baş güreşlerde Türkiye’yi 6 güreşçi temsil edecek.
 
Şampiyona öncesi açıklamalarda bulunan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 5 bin yıllık ata sporu aba güreşinin dünyaya tanıtılması için çalıştıklarını söyledi.
 
SAVAŞ: GÜREŞİ İZLEYEN KİŞİ SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
 
Şampiyonaya Türk dünyası, Balkanlar, Asya ve Avrupa’dan çok sayıda sporcunun katılacağını söyleyen Savaş, “Amacımız 5 bin yıllık ata sporumuzun dünyaya tanıtılması, dünya şampiyonalarında, olimpiyatlarda yapılır hale gelmesidir. Gittikçe büyüyüp çoğalan aynı zamanda seyir zevki yüksek olan bir güreşi izleyen kişi sayısı artıyor. Atalarımızın bize emanet bıraktığı ve bizim için gurur olan, aba güreşini dünyada hem yüceltmeye hem de daha fazla yapılabilir hale getirmeye gayret ediyoruz. Bunun için de var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Şampiyona 4 Eylül Pazar günü saat 18.00’de başlayacak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet