Skip Navigation Links

İncir Üreticileri Yarıştı

Belen Geleneksel Yayla Şenliklerinde, İncir Üreticileri Yarıştı.

İncir Üreticileri Yarıştı

Belen   A+a-

 
Belen Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Geleneksel Yayla Şenliklerinde, bu yıl 5.’si düzenlenen İncir Üreticileri Yarışması kıyasıya gerçekleşti.
 
Yöresel Halk Sanatçılarının sahne aldığı proğrama, Âşık Devai, Serdar Koşar, Âşık İbrâhim Kurtuni ve Âşık Mustafa İncedil birbirinden güzel eserleri seslendirdi.
 
Kıcı mahallesinden Abdullah Ateş 1.’lik, tam altın, Benlidere Mahallesinden Mehmet Bişer 2.’lik, yarım altın ve Kıcı mahallesinden Nurettin Başar 3.’lük, çeyrek altın, ödülüne hak kazandı.
 
Yarışma sonunda kısa bir konuşma yapan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, şu ifadelere yer verdi. Geleneksel hale getirdiğimiz Yöresel Yemek ve İncir Üreticileri Yarışmalarımız her geçen gün biraz daha popülerliğini arttırıyor. Pandemi nedeniyle biraz ara vermek zorunda kaldık ama görev süremiz boyunca böyle anlamlı etkinlikleri geliştirerek, yöresel tatlarımızı markalaştırmak tek amacımız. Katılım sağlayan tüm üreticilerimize bir kez daha teşekkürlerimi sunuyor, seneye çok daha büyük bir organizasyonda görüşmek üzere diyerek sizleri saygıyla selamlıyorum.” İfadelerini kullandı.
 
Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini İskenderun MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, İsk. Bld. Bşk. Yrd. Ahmet Keskin, MHP Belen İlçe Başkanı Seyfullah Gürbüz ve AK Parti Belen İlçe Başkanı Enis Göçmen takdim etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet