Skip Navigation Links

OP. DR. YUSUF DİKER’DEN PROSTAT BİYOPSİSİ UYARISI

Op. Dr. Yusuf Diker, prostat kanserinin önlenmesi ve erken teşhis edilmesi açısından rutin taramaların önem taşıdığını ifade etti.

 OP. DR. YUSUF DİKER’DEN PROSTAT BİYOPSİSİ UYARISI

Sağlık   A+a-

Erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden birinin prostat kanseri olduğunu belirten İskenderun Palmiye Üroloji Uzmanı Op. Dr. Yusuf Diker, prostat kanserinin önlenmesi ve erken teşhis edilmesi açısından rutin taramaların önem taşıdığını ifade ederek, riskli durumlarda uyguladıkları prostat biyopsisi hakkında bilgilendirmede bulundu.
 
Prostat biyopsisi ile prostat kanserinin kesin tanısının saptandığını açıklayan Op. Dr. Yusuf Diker, “Az miktarda veya kesik kesik idrar yapma, idrardan kan gelmesi gibi prostat kanseri belirtisi olabilecek idrar yollarına dair yakınmaları bulunan ya da herhangi bir şikâyeti olmamasına rağmen rutin kontrol nedeniyle başvuran erkeklere uyguladığımız muayene ve kanda PSA düzeyi ölçümü sonucunda, prostat kanserinden şüphesi doğarsa, prostat biyopsisi önermekteyiz. Bilindiği gibi, erkeklerde en sık görülen ikinci kanser prostat kanseridir. Biyopsi ile şüpheli bölgeden parça alınır ve bu dokuda kanser olup olmadığı araştırılır. Özellikle 45 yaş üzeri erkeklerde, yıllık olarak rutin yapılması gereken kontroller ve idrar yolu şikâyetleri olan erkeklerde yapılan kontroller sırasında ortaya çıkabilecek bazı durumlarda prostat kanseri olasılığına karşı prostat biyopsisi gerekmektedir” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet