Skip Navigation Links

Hatmek “Yetişkin Eğitim Kursları’na” Yoğun İlgi

Antakya Belediyesi & Halk Eğitim Merkezi İşbirliğiyle Düzenlenen Kurslarda 321 Kişi Eğitim Alıyor

Gündem   A+a-


Antakya Belediyesi & Halk Eğitim Merkezi İşbirliğiyle Düzenlenen Kurslarda 321 Kişi Eğitim Alıyor
Hatmek “Yetişkin Eğitim Kursları’na” Yoğun İlgi
Antakya Belediyesi HATMEK “Hatay Mesleki Eğitim Kursu” Projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içinde 8 ayrı branşta düzenlenen “Yetişkin Eğitimi Kursları’na” vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kursiyerlere Antakya Belediyesi Semt Pazarı Kompleksi’nde özel tasarlanan ve oluşturulan üç ayrı sınıfta verilen kurslarda 321 kursiyer eğitim görüyor.
Web tasarımı kursu, Günlük İngilizce Konuşma kursu, On Parmak Bilgisayar Yazımı kursu, Gümüş Takı Tasarımı kursu, Ev Aksesuarları kursu, Moda Tasarımları Kursu, El Sanatları ve Organik Pamuk Dokumacılığı kursu olmak üzere 8 ayrı branşta düzenlenen yetişkin eğitimi kurslarında Halk Merkezi’nden 6 uzman öğretmen ve ayrıca 2 usta öğretici ile haftanın 7 günü eğitim veriliyor.
Açılan kurslarda özellikle Ev aksesuarları ve moda tasarımı bölümlerinde Amik Ovası’nın organik pamuğundan üretim yapılması hedeflenerek şehrimizin tanıtımı, kent ekonomisine katkı sağlanması, yöresel değerlere sahip çıkılması ve bu değerlerin gelecek nesillere aktarılması amaç ediniliyor. Kadınlar başta olmak üzere dileyen herkesin katılım gösterebildiği, istihdam, el becerisi, iş alanı, sosyalleşme, ekonomik gelir elde etme gibi birçok imkânlar sağlayan kurslara Antakya Belediyesi’nce özel ilgi gösteriliyor ve tam destek sağlanıyor.
Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada; kursların ortalama 3’er aylık dönemler halinde devam edeceği, kursların bitiminde yeni dönemin yeniden başlayacağı, böylelikle yıl boyunca kursların aralıksız süreceği, kurslardan elde edilecek ürünlerin sergileneceği ve satışa sunulacağı, elde edilen gelirden kursiyerlere maddi imkân sağlanacağı, ayrıca kurslar sonunda katılımcılara eğitim sertifikası verileceği de vurgulandı.
Kurslara katılım göstermek isteyen vatandaşların ve kursiyerlerin başvurular ve kurs programı hakkında daha detaylı bilgi için Antakya Semt Pazarı Kompleksi’nde bulunan kurs merkezine başvurabilecekleri, kurs merkezinin 214 07 82 nolu telefonunu arayabilecekleri, ayrıca belediyenin www.antakya.bel.tr resmi internet sitesinden faydalanabilecekleri belirtildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet