Skip Navigation Links

YÖRÜKLER TÜRKMEN ŞÖLENİNDE COŞTU

ABADER tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen Türkmen Şöleni, birlik ve beraberlik duyguları içinde coşkuyla kutlandı.

YÖRÜKLER TÜRKMEN ŞÖLENİNDE COŞTU

Gündem   A+a-

 İskenderun’da Abacılı Yörük Türkmen Derneği (ABADER) tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen Türkmen Şöleni, birlik ve beraberlik duyguları içinde coşkuyla kutlandı.
 
Bekbele Mahallesi Çamlık mevkisinde bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Abacılı Yörük Türkmen Derneği (ABADER) Başkanı Duran Bilgin, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
 
Bilgin, “İskenderunumuz’da, kültürümüzün tanıtılmasında, kendimizin tanıtılmasında, kardeşliğimizin doruğa çıkarılmasında gerçekten çok önemli bir faaliyeti olan Türkmen Şölenimize hoşgeldiniz. Kültürünü kaybeden, geleneklerini kaybeden, göreneklerini kaybeden, benliğini kaybeden toplumların, milletlerin yaşamadığını görüyoruz. Biz işte Türk kültürünü en güzel şekilde geleceğe aktaracağız” diye konuştu.
 
AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, “Türkmen geleneğini yaşatarak, geleceğe aktarmak noktasında önemli bir işlevi olan bu şöleni düzenleyen ABADER başkanımız Duran Bilgin ve yönetimine, çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 
Çevre illerden gelen şairler tarafından şiirlerin okunduğu, birbirinden güzel gösterilerin izlendiği şölende davetliler program sonunda halay çekti. Programa, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, AK Parti İlçe Başkanı Abdülkerim Güven, yönetim kurulu, meclis üyeleri, çevre illerin Türkmen dernek yöneticileri ve davetliler katıldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet