Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Erzin Devlet Hastanesine Yeni Başhekim

Dr. Ersin Mahmutluoğlu Erzin Devlet Hastanesi Başhekimliğine Atandı

Gündem   A+a-

 
Dr. Ersin Mahmutluoğlu Erzin Devlet Hastanesi Başhekimliğine Atandı
SSK Dörtyol Dispanseri Başhekimliği ve Dörtyol Sağlık Gurup Başkanlığı gibi önemli görevleri başarıyla yerine getirmiş olan Dr. Ersin Mahmutluoğlu 5 Kasım 2012 tarihinde Erzin Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine getirildi.
Önceki gün makamında ziyaret ettiğimiz Dr. Ersin Mahmutluoğlu ile uzun soluklu bir sohbet yaparak amaçlarından ve ileriye dönük hedeflerinden konuştuk.
Erzin Devlet Hastanesine ulaştığımızda Başhekim Ersin Mahmutluoğlu’nu ziyaret etmeden önce binanın mevcut haliyle ilgili bir inceleme yaptık ve bolca resim çektik. Bina ilk bakışta yılları devirmiş çok eski bir kamu binası görüntüsü vermekte. Oysa 2004 yılında yapım kararı alınan hastane 2009 yılında tamamlanarak hasta kabulüne başladı. 50 yatak olarak planlanan hastanede 25 yatakla hizmet verilmekte. Dahiliye, Çocuk Hastalıkları, Kadın Doğum, Genel Cerrahi ve Acil Servisle beraber günlük olarak sadece 400 hasta tedavi edilmekte. Kapasitesinin yarısı kullanılan hastanede hastaların büyük bölümü civar il ve ilçelere sevk edilmekte. Hastaların büyük bir bölümü de Osmaniye’ye kaçmakta.
Göreve geldiği günden itibaren kollarını sıvayan Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu, binanın fiziki koşullarını, verimliliğin arttırılması ile ilgili çalışmalarına hızla başladı.
En kısa sürede hastanenin dış görünüşünün güven telkin edecek noktaya geleceğini belirten Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu, hastanedeki hizmetin kalitesinin arttırılması için hem uzman hekim kadrosunun, hem de tetkik, tedavi ve ameliyatlarda kullanılacak cihazların temini için de ilgili yerlerle görüşmelere başladığını belirtti.
 
DR. ERSİN MAHMUTLUOĞLU KİMDİR?
Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu 1964 yılında Erzin’de doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimlerini tamamladıktan sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı ve buradan başarıyla mezun oldu. İlk görev yeri olarak Kastamonu’ya atandı. Daha sonra sırasıyla Adana ve Dörtyol’da görev yaptı.
Sosyal Sigortalar Kurumu Dörtyol Dispanserinde hekimlik görevini yürütürken aynı zamanda SSK Başhekimliği görevini de üstlendi. Sigorta kurumlarının tek çatı altında birleşmesinin ardından Aile Hekimliği görevine geçti.
2009 yılı da Dörtyol Sağlık Gurup Başkanlığına getirilen Dr. Ersin Mahmutluoğlu bu dönemde Dörtyol’a çok önemli hizmetlerde bulundu. İlk olarak Çaylı Mahallesinde bir binada verilen Sağlık Gurup Başkanlığı hizmetini Dörtyol merkezine alarak vatandaşların ulaşımının ve ilçenin kontrolünün kolaylaşmasını sağladı. Sağlık Gurup Başkanlığından boşalan binanın ilçenin en büyük eksiklerinden biri olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine tahsisini sağlayarak önemli bir hizmete de imza atmış oldu.
Dörtyol’da son olarak 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde Aile Hekimi olarak hizmet veren Dr. Ersin Mahmutluoğlu kasım ayı içerisinde Erzin Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine atandı.
Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu evli ve ikisi kız, biri erkek olmak üzere üç çocuk babası olup kızı halen Bahçeşehir Üniversitesi PDR Bölümü öğrencisi, oğlu ise orta eğitimine devam etmekte.
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay)
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar