Skip Navigation Links

İlçe dışına sürgün mü var?

Türk Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Ahmet Akça, 'Acaba Kapalı kapılar ardında pazarlık mı yapılmaktadır?'

Gündem   A+a-

 
İlçe dışına sürgün mü var?
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sitesinde norm kadro fazlası öğretmenlerin atama takvimi iki kez değiştirilip yayınlaması üzerine Türk Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Ahmet Akça, eleştiri oklarını İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yöneltti. Türk Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Ahmet Akça yaptığı yazılı açıklamada şunları dedi ; “Acaba Kapalı kapılar ardında pazarlık mı yapılmaktadır?
İl Müdürü Osman ŞİMŞEK’e norm kadro fazlası öğretmenlerin durumu ile ilgili aşağıdaki sorularımızın cevaplandırılmasını beklemekteyiz;
1- Norm Kadro Fazlası Öğretmenler eğitim- öğretim devam ederken ilçe dışına resen atamalarını yapmak sureti ile Öğretmenlerimiz SÜRGÜN mü edilmek isteniyor?
2- Anayasal bir hak olan aile bütünlüğü kasıtlı olarak mı bozulmaya çalışılmaktadır?
3- Bakanlığa bu konuda görüş sorulmuş mudur?
4- Hatay’da eğitimin kalitesinin artırılmasından bahseden İl Müdürü Osman ŞİMŞEK öğretmenleri eşlerinden, çocuklarında ayırarak mı kaliteyi artıracaktır?
5- 4+4+4 Eğitim Sisteminin yeni yeni oturtulmaya çalışılması neden göz önünde bulundurulmak istenmemektedir?
6- Norm Kadro Fazlası ataması yapılırsa sağlık meslek liselerindeki bazı bölümlerin kapanmasına neden olacağından haberi var mıdır?
7- Okulların, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin veya İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin yapmış olduğu hataların sebebi neden Öğretmenlerimize ödetilmek istenmektedir?
8- İl Müdürü Osman ŞİMŞEK Komisyon üyelerine baskı yaparak Komisyon kararlarına şerh koymalarına engel olmakta mıdır? Eğer böyle ise Yönetmelik Kurallarına göre toplanan komisyonun bir önemi var mıdır?
Bu sebeple norm kadro fazlası durumunda olan öğretmenlerimizin haksız bir şekilde ilçe dışına sürgün edilmesi durumunda gerekli tüm hukuki destek sendikamız tarafından sağlanacaktır. Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerimizin idare mahkemesine dava açmaları için gerekli her türlü kolaylık sağlanacaktır.”
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet