Skip Navigation Links

REKTÖR DEPCİ 15 TEMMUZ VE MİLLİ İRADE KONULU PANELE KATILDI

Rektör Depci yapılan davet üzerine Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü özel programına katıldı.

REKTÖR DEPCİ 15 TEMMUZ VE MİLLİ İRADE KONULU PANELE KATILDI

Gündem   A+a-

 Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin (ADÜ) düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü özel programı, ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşti. Programa ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, ADÜ Rektör Yardımcıları Prof. Mehmet Aydın ve Prof. Dr. Ali Akyol, Genel Sekreter V. Doç. Dr. İbrahim Gökdaş, Söke İşletme Fakültesi Dekanı ve Adnan Menderes Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Turan Akkoyun, Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Prof. Dr. Savaş Duman, senato üyeleri, fakülte dekanları, akademik ve idari personel katıldı.
 
Programda konuşma yapan Rektör Depci Ülkemizde darbelerin tarihsel süreçte teknoloji ile evrilmesi ve Türk Milletinin reaksiyonları hakkında bilgi verirken 27 Mayıs 1960 Darbesi, 22 Şubat 1962 ve 21 Mayıs 1963 başarısız darbe girişimleri, 12 Mart 1971 Muhtırası, 12 Eylül 1980 Darbesi, 28 Şubat 1997 Post-Modern Darbe dönemlerinde teknolojik unsurların etkileri hakkında konuştu.
 
15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde rol oynayan teknolojik unsurları görüntülü konuşma, sosyal medya, televizyon ve uydu, hızlı ve kesintisiz internet ve SMS olarak aktaran Prof. Dr. Tolga Depci, . “FETÖ’nün on yıllardan beri bu ülkeye yaptığı en büyük kötülük, bu ülkenin çocuklarını kendi değerlerine, kendi kimliklerine, kendi ülkelerine yabancılaştırmasıdır. Daha da ötesi onları, bir milletin can damarı olan Milli Ahlaktan yoksun bırakmış olmasıdır. Devletimizin büyüklüğün farkında olan nesiller yetişmesi ümidiyle bir kez daha tarih boyunca, bu milleti var etmiş, can vermiş bütün şehitlerimiz ve gazilerimiz önünde minnetle ve saygıyla eğiliyor, Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın diyorum.” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet