Skip Navigation Links

O YOLDAKİ HEYELANLAR MECLİS GÜNDEMİNDE

Mehmet Güzelmansur heyelanlar nedeniyle sürekli trafiğe kapatılan Çevlik-Arsuz yolunu verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

O YOLDAKİ HEYELANLAR MECLİS GÜNDEMİNDE

Gündem   A+a-

 CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur heyelanlar nedeniyle sürekli trafiğe kapatılan Çevlik-Arsuz yolunu verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.
 
Güzelmansur, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği önergede “Çevlik-Arsuz yolunun bir daha heyelanlardan etkilenmeyecek ve kapanmayacak şekilde güvenli hale getirilmesini” istedi.
 
Çevlik-Arsuz yolunun turizm, ticaret, ulaşım açısından çok önemli olan gerektiğini belirten Güzelmansur “Bu yol, Temmuz 2020’de hizmete açıldı. Ancak, sık sık yaşanan heyelanlar nedeniyle de sürekli trafiğe kapatılıyor. Şimdiye kadar bu yol Kasım 2020’de, Ağustos 2021’de, Eylül 2021’de, Ocak 2022’de ve Haziran 2022’de trafiğe kapatıldı. 2 yıl önce hizmete açılan bir yolun bu denli sık trafiğe kapatılması normal bir durum mudur? ”
 
YOL PLANLANIRKEN HEYELANLAR DİKKATE ALINMADI MI?
 
Çevlik-Arsuz yolu planlanırken bölgedeki heyelan tehlikesine neden dikkate edilmediğini ve gerekli tedbirlerin alınmadığını soran Güzelmansur’un yanıtlanmasını istediği diğer sorular şunlar:
 
- Çevlik-Arsuz yolunda hizmete açılmasından bugüne kadar, heyelanlara karşı hangi tedbirler alınmış, ne kadarlık, hangi onarımlar yapılmıştır?
 
- Çevlik-Arsuz yolunda bugüne kadar yapılan çalışmalar heyelanları önlemediğine göre, yoldaki heyelan tehlikesine bertaraf etmeye yönelik hangi planlamalar yapılmaktadır?
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet