Skip Navigation Links

MKÜ de 20. Yıl Atatürk ve Gençlik Yürüyüşü

Mustafa Kemal Üniversitesi 20. yıl etkinlik kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı’na “20. Yıl Atatürk ve Gençlik Yürüyüşü” düzenledi.

Gündem   A+a-


 
MKÜ de “20. Yıl Atatürk ve Gençlik Yürüyüşü” Gerçekleştirildi
 
Mustafa Kemal Üniversitesi 20. yıl etkinlik kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı’na “20. Yıl Atatürk ve Gençlik Yürüyüşü” düzenledi.
 
Eski rektörlük binası önünden başlayan gençlik yürüyüşüne, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanvekili Halil İbrahim Yelkaya, MKÜ Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, ilimiz protokol üyeleri, üniversitemiz akademisyenleri, idari personel ve öğrenciler katıldı.
 
Cumhuriyet Alanı Atatürk Anıtı önüne çelenk konulmasının ardından konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılış günü olan 10 Kasımda “Mustafa Kemal Üniversitesinin kuruluşunun 20. yılını idrak etmekteyiz. Binlerce yıllık yaşanmışlığın anlamlı izlerini barındıran, Hatay’ımızda Türkiye’nin bütün renk ve eğilimlerinin temsil edildiği, bilimin ışığında yürüyen, üst düzey bilgi ve beceriyle donanmış, kendine güvenen, sorumluluk sahibi, sürekli dönüşen ve daima iyiyi arayan, gönüllü olarak emeklerini bir araya getirenlerin ortak eseri üniversitemizin bir sevgi şöleni ikliminde gerçekleştirilen 2o.yıl etkinliklerinin başta öğrencilerimiz, üniversitemiz mensupları , değerli Hatay halkı ve milletimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.
 
Görevimiz, gençlerimizi en iyi koşullarda yetişmesini temin etmektir.
 
Üniversitelerin asli görevi; geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin en iyi koşullarda, bilimin ışığında, çağdaş, demokratik, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, milli ve manevi bir ruhla donatılmış olarak yetişmesini temin etmektir.
 
Mustafa Kemal Üniversitesi; bilimsel çalışmayı ve üretimi artırmayı amaçlayan, eğitim kalitesine önem veren, eğitimin esas çekirdeği olan aktörleri yetiştirerek toplumu dönüştüren, zenginleştiren ve bu muazzam birikimin verdiği ivme ve hoşgörü ile diyalog ve fikir alışverişinin Hatay’daki en önemli merkezidir.
 
1992 yılında , 7 Fakülte, 4 Yüksekokul ve 3 Enstitü olmak üzere 14 birim olarak hizmete başlayan üniversitemiz, 20 yılda geldiği noktada; 14 Fakülte, 3 Enstitü, 6 Yüksekokul, 1 Devlet Konservatuarı, 18 Meslek Yüksekokulu ve 16 Araştırma ve Uygulama Merkezi, 1 Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile toplamda 59 birimden oluşan dev bir kurum haline dönüşmüştür. Kuruluşundan günümüze kadar başta bölgesi olmak üzere Türkiye’nin de kalkınmasına katkı sağlayan önemli bir ilim, bilim, bilgi merkezi olan Mustafa Kemal Üniversitesi sahip olduğu genç, dinamik, kararlı, çalışkan ve hoşgörülü kadrosuyla milletimizin geleceğine ışık tutan ve Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün adını gururla taşıyan genç bir üniversitedir.
 
Atatürk şöyle diyor, “Ben, manevî miras olarak hiçbir nassı-ı katı, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevî mirasım, ilim ve akıldır.” Mustafa Kemal Üniversitesi, adını aldığı Mustafa Kemal Atatürk’ün bu yoldaki ifadelerini, ilkelerini ve vizyonunu bir prensip olarak benimseyerek 20. Yılında 33.500 öğrenciye yüksek nitelikli, iddialı bir yükseköğretimdir ve gelecek yıllarda da kalitesini artırarak bu hizmeti vermeye devam edecektedir.
 
Ancak kendilerinden sonrakileri düşünebilenler milletlerini yaşamak ve ilerlemek imkânlarına kavuştururlar. Bu itibarla olaylara dar bir çerçeveden bakmamalı, insani sorumluluklarımızı dikkate alan, hak ve özgürlükleri gözeten, cesur ve kararlı bir tutum sergileyerek bütün bu 20 yıllık kazanımlarımızı pekiştiren, hepimizin üzerinde mutabık olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olma gerçeğini özümsemiş nesilleri yetiştirerek devletimizin temel ilkelerinden taviz vermeden yükseköğretimi sürdürmeye devam edeceğiz.
 
Türk milletinin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir. Atacağımız her adımda gözetilmesi gereken temel husus milli menfaatlerimiz doğrultusunda ülkemizin devleti ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü gelecekte de payidar kılacak olan genç nesilleri Türkiye Cumhuriyeti’nin irfanı hür, vicdanı hür nesillerini yetiştirmektir. Milli birlik ve beraberliğimizin timsali halkımızın geleceğe yönelik ülkü ve özlemlerin tezahür ettiği aynı zamanda temsil gücü ve meşruiyeti yüksek, sorumluluğu ağır olan üniversitemizin beklentileri de aynı ölçüde büyüktür. Bu yüzden çalışmalarımızı her zaman için usul, üslup ve benzeri hatalardan arındırarak itidal, özgüven ve kararlılık içerisinde yürütme çalışmalarımız dün olduğundan daha büyük bir özveriyle bugün sürmekte yarın da sürecektir. Hedefimiz, çağdaş, rekabetçi, çağımızın gerekleriyle donanımlı, insanı önceleyen, etik değerlere saygılı, aidiyet hissiyle bağlı milli birlik ruhu içerisinde bir eğitim yuvası oluşturmak, sürdürmek ve geliştirmektir.
 
Bu hedef doğrultusunda başarımızı, mensubiyet duygusunun verdiği sorumluluk ve heyecanı taşıyarak bilimin ve bilginin otoritesini en iyi şekilde temsil eden, üniversitemizin değerli akademik ve idari çalışanlarının özverilerine ve onların katkılarına borçluyuz.
 
Üniversitenin “Bilimde öncü, eğitimde modern bir üniversite” olma yolunda Hatay ile teknolojik gelişmeleri izleyen değil, bünyesinde uyarlayan, bilime katkı yapan, bilgi üreten, yenilikten ve yenilenmekten korkmayan, sürekli gelişen, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma ülkümüzü gerçekleştirecek donanımlı gençler yetiştiren bir üniversite haline getirmek dün olduğu kadar bugün de en büyük idealimiz ve en büyük çabamızdır. 20 yıldır Hatay’da duyulan yükseköğretim özlemini ortadan kaldırmak üzere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün adıyla kurulan bu üniversiteye katkı veren, kuruluşundan günümüze kadar desteklerini esirgemeyen tüm Hataylılara teşekkür ediyorum.
 
Değerli mesai arkadaşlarıma ülkemizin bilim insanı olarak daha iyiye, daha güzele doğru yapacağı bu yolculukta Mustafa Kemal Üniversitesinin 20 yıllık tecrübesinden almış olduğumuz güç ve güveni hiç unutmadan, üniversitemizin, toplumumuzda sahip olduğu saygınlığa uygun ve gelecek nesillerin bizden beklediği azim ve kararlılık içerisinde, çalışmalarımıza yapacakları katkılardan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.
 
Her şey sürekli gelişip, değişirken insanın durması gerilemektir.
 
“ Her şey sürekli gelişip, değişirken insanın durması gerilemektir” sözü doğrultusunda bilimin ışığını paylaşarak, dayanışarak yayma ümidiyle, bu mutlu günümüzü Mustafa Kemal Üniversitesi’nin 20. Kuruluş yıldönümü etkinliklerini bizlerle paylaşan siz değerli konuklarımıza tekrar teşekkür ederek, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.
 
Üniversitemiz ilimizin geleceğinde çok belirleyici bir aktör olarak yer alır.
 
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz kutlamalar çerçevesinde yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ten adını alan üniversitemizin 20. yıldönümünü hep beraber kutluyoruz. Üniversitemizin de tıpkı Cumhuriyetimiz gibi olgun ve ergin yaşlara ermesini içten diliyorum. Modern, meşru ve özgür bir üniversite ortamına odaklanmanın, bir ülkenin sosyal ve ekonomik kalkınması için olabilecek en önemli odaklanma ve politika olduğuna inanıyorum. Nitekim batının aşağı yukarı son 200 yıldır süren egemenliğine karşı Asya’nın yükselişinde en önemli iki üç faktörden en başta geleni üniversite öğreniminin, üniversite eğitiminin Asya tarafından kavranması, öğrenilmesi, öğrenmek ve kavramakla yetinilmeyip onun hayata geçirilmesidir. Gerçekten de önümüzdeki dönemde Asya’nın her geçen gün daha fazla yükselişine tanıklık edeceğiz. Tüm parametreler tüm dinamikler onu gösteriyor. Ama en önemli sebeplerin başında üniversitenin Asya tarafından kavranması ve hayata geçirilmesi yer almaktadır.. Ülkemizde de tüm üniversitelerimizin, ülkemizin Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık düzeyine erişmesinde çok ciddi katkıları var. İlimizde de 20 yıllık bir kıdemi intisap etmiş üniversitemizin ilimizin geleceğinde çok belirleyici bir aktör olarak yer aldığını görüyoruz. Sayın Rektörümüzün görevi devralmasıyla modern yönetim anlayışı içerisinde toplumla iç içe, başta sanayi sektörü, tarım sektörü, turizm sektörü olmak üzere ilimizin önde gelen sektörleriyle,sosyal dinamikleriyle, aktörleriyle, tüm resmi kurum ve kuruluşlarımızla bir uyum, işbirliği ve ahenk içerisinde bir birim enerjiyi dahi ziyan etmeksizin ilimizin çok daha güçlü bir geleceğe taşınmasında üniversitemizin tüm akademisyen ve idari kadrolarıyla, öğrencileriyle çok ciddi bir çabanın ve çalışmanın içerisinde olduğunu memnuniyetle görüyorum. Önümüzdeki yıldönümlerinin daha iyi standartlarda, daha iyi bir noktada kutlanabilmesi için yapılması gerekenlerle ilgili hedeflerin tayin ve tespit edildiği bir yıldönümü olması dileğiyle ilimiz için ülkemiz için üniversitemiz camiası için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
 
20. Yıl Atatürk ve Gençlik Yürüyüşü Kutlamaları Antakya Belediyesi Mehteran Takımı’nın verdiği kısa bir konserle sona erdi.
 

 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet