Skip Navigation Links

Başkan Savaş Okulları Ziyaret Ediyor

Eğitime Destek Projesi Kapsamında Ziyaretlerini Sürdürüyor

Gündem   A+a-


 
Eğitime Destek Projesi Kapsamında Ziyaretlerini Sürdürüyor
Başkan Savaş 23 Temmuz İlkokulu’nu Ziyaret Etti
 
Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, eğitime destek faaliyetleri kapsamında 23 Temmuz İlkokulu’nu ziyaret etti. Yapılan ziyarete Belediye Başkanı Savaş'ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri Ayşe Özgürsoy ve Halit Balıkçı katılım gösterdi.
Ziyarette Okul Müdürü İhsan Soydan, Müdür Yardımcıları Mustafa Çögürtürk, Hikmet Gümüştaş, Okul Aile Birliği Başkanı Remziye Şerbeci, öğretmenler öğrenciler hazır bulundu. Ziyarette 23 Temmuz İlkokulu öğrencileri Belediye Başkanı Savaş’ı coşku ile karşılayarak çiçek verdi.
23 Temmuz İlkokulu Müdürü İhsan Soydan ziyarette okulun faaliyetleri ve öğrencilerin elde ettiği başarılar hakkında çeşitli bilgiler verdi. Okul Müdürü İhsan Soydan, Başkan Savaş'a bugüne dek eğitime verdiği destekten ve memlekete yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti, yürütülen hizmet ve faaliyetleri takdirle karşıladıklarını dile getirdi.
Okulu gezerek incelemelerde bulunan Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, göreve geldikleri ilk günden itibaren eğitime destek faaliyetleri kapsamında kentte bulunan birçok okulun fiziki eksikliklerini gidermeye yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini, ihtiyacı olan okulların bahçelerine asfalt ve parke taşı döşediklerini, oyun gurupları monte ettiklerini, teçhizat desteğinde bulunduklarını ve ağaçlandırma çalışması yaptıklarını dile getirirken, bu çerçevede 23 Temmuz İlkokulu’na her türlü desteği sağlamak amacıyla ziyarette bulunduklarını kaydetti.
Ziyarette kentte gerçekleştirilen hizmetlerle ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, “3,5 yıl da kentimizin 45 mahallesinde yürüttüğümüz çalışmalarda yağmur suyu, içme suyu, kanalizasyon olmak üzere 250 km. altyapı çalışması gerçekleştirerek kentin altyapı sorununu çözüme kavuşturduk. Bu rakam Antakya-Mersin mesafesinden fazladır ve bir rekordur. Birçok mahallemizde 35-40 yıla varan kangren haline dönüşmüş altyapı sorunlarını çözdük. Yaptığımız bu altyapı çalışmalarında maalesef 16 mahallemizin 40 sokağında kanalizasyon hattı olmadığını ve atıkların foseptik çukurlarında biriktirildiğini tespit ettik. Tüm bu sokaklarımıza altyapı döşemesi yaptık. Altyapı çalışmalarında ilgili kurumlarla işbirliği içinde hareket ettik. Tedaş, Telekom ve Doğalgaz hatlarının eşgüdümde döşenmesini sağladık. Bu sayede parke ve asfaltlarının da dökülmesiyle birlikte mümkün olduğunca alt ve üstyapısı tamamlanan bu caddelerin yeniden kazılmamasını hedefledik. Bir taraftan da bu cadde ve sokaklarımızın parke, asfalt, kaldırım, kavşak, ağaçlandırma ve yeşil alan düzenlemelerini gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Bugüne dek 1 milyon 250 bin m² gibi rekor düzeyde parke taşı döşemesi yaptık.” dedi.
Ziyaretin sonunda Okul Müdürü İhsan Soydan, Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a eğitim kurumlarına verdiği destekten ötürü teşekkür plaketi sundu.
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet