Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HEKİMLER, ‘BEYAZ G(Ö)REV’E DEVAM!

Ülke genelinde olduğu gibi, İskenderun’daki sağlık çalışanları, Türk Tabipleri Birliği (TTB) öncülüğünde gerçekleşen Beyaz G(ö)rev.

HEKİMLER, ‘BEYAZ G(Ö)REV’E DEVAM!

Sağlık   A+a-

 Ülke genelinde olduğu gibi, İskenderun’daki sağlık çalışanları, Türk Tabipleri Birliği (TTB) öncülüğünde gerçekleşen Beyaz G(ö)rev kapsamında, çalışma koşulları ve özlük haklarının yerine getirilmesi talebiyle daha önce olduğu gibi bir gün daha iş bıraktı.
TBMM Genel Kurulu’na sunulan hekimler ile sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin yasa teklifine karşı İskenderun Devlet Hastanesi A Blok Yeni Bina önünde bir araya gelen hekimler ve sağlık çalışanları iktidara ‘Oyalama Değil, Hakkımızı istiyoruz’ diye seslendi.
Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden ve sağlık hizmeti sunarken saldırıya uğrayan sağlıkçılar için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan iş bırakma eyleminde, “Hekimler Birlik Oldu! Sağlıkta Performans Ölüm Demektir. Sağlıkta Şiddet Sona Ersin. Emek Bizim Söz Bizim. Susmuyoruz Korkmuyoruz Hiçbir yere Gitmiyoruz” yazılı pankartlar açıldı.
TTB ve sağlık emek-meslek örgütlerinin çağrısıyla düzenlenen grev dolayısıyla Hatay’daki hastanelerde boş koridorlar dikkat çekti.
Hekimler birlik oldu!
Tüm sağlık çalışanları adına açıklama yapan Hatay Tabip Odası Üyesi Göksel Bayer ile HekimSen adına Dr. Hatice Soylu,  “’Biz, başka Kamil Furtun’lar, Ersin Arslan’lar olmasın, yaşatmak için yaşamak istiyoruz’ diyen hekimleriz. Biz, gecesi gündüzü olmayan bir meslek grubuyuz. Biz, hastalandıran bu sağlık sistemine göz yummayan, toplum sağlıksızken nefes alamayan, Biz, bu gördüğünüz binalarda sistemin tüm başarısızlığının altında bırakılanlarız. Biz, aylardır oyalama taktikleri ile yok sayılan, emeği hiçleştirilen, mesleği değersizleştirilen hekimleriz. Biz disiplin soruşturmaları, aile hekimliği ceza yönetmeliğiyle, mobbingle baskı altına alınmaya çalışılanlarız. Tüm bu olumsuzluklara rağmen; biz hekimler olarak ‘Giderlerse gitsinler’e boyun eğmeyi reddedenler; hekimliğin beyazını karanlığa ışık yapanlar; artık YETER diyoruz. Uzun mesailerde, yorucu nöbetlerde, kışkırttığınız sağlık taleplerine yanıt vermeye çalışan emeğin sahibi olarak hekimler, sağlığı üreten tüm bileşenler, yoksulluk sınırı altı ödemelere, Bizleri ölümüne çalıştıranlara, Sağlıkta şiddeti üretenlere karşı sözümüz var diyoruz. Yeni yasa tasarısıyla yeniden farkına vardığınız gibi Meclis’te, ekranlarda yürüttüğünüz senaryolarınız; hem bizlerin hem de toplumun gözünde artık hükümsüzdür. Aylar süren oyalamanın ardından, gasp yasa tasarısıyla hekimlerin emeğiyle yeniden alay ettiniz. Bizler emekliliğe yansıyacak temel ücret artışı talep ederken, nitelikli şekilde ve baskı altında olmadan çalışabilmemiz için yeterli süre ve olanaklar, sağlıkta şiddetten arındırılmış çalışma alanları, toplumun daha az hastalanması için koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesini isterken; sizlerin yaptığınız biz hekimlere performansa dayalı ödeme sistemini dayatmak, emeğimiz için ayrılması gereken bütçeyi şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli olarak gömmek oldu. Sizin biz hekimlere dayattığınız sağlıksızlığa karşı bizler bu gidişatı değiştirmek, sağlıklı bir gelecek için ‘BİRLİK OLDUK.’ Bugünkü G(ö)REV eylemimiz bir itirazdır! Meclis’te yürütülen senaryoyu reddediştir! Hakkımız olanı alana kadar ‘TÜM HEKİMLER’ hep birlikte, sağlıksız politikalarınızın ve emek gaspınızın karşısında olmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz. Tüm Türkiye’de hakları için, mesleğinin onuru için bir araya gelen hekimler olarak, sağlığı üreten tüm bileşenler olarak biliyoruz ki emeğimizin hakkını aldığımız, sağlıklı bir geleceği ‘BİRLİKTE’ inşa edeceğiz” diye konuştu.
 
 
 
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar