Skip Navigation Links

Atila Demirkent, Mezunu Olduğu Okulda Kitabını Dağıttı

Atila Demirkent, mezunu olduğu İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yazmış olduğu ‘Yılların Eskitemediği Anılarım’ adlı kitabını imzaladı

Atila Demirkent, Mezunu Olduğu Okulda Kitabını Dağıttı

Kültür Sanat   A+a-

 İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve ‘Kent Makine’ Yönetim Kurulu Başkanı Atila Demirkent, mezunu olduğu İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yazmış olduğu ‘Yılların Eskitemediği Anılarım’ adlı kitabını imzaladı.
İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okurken yaşadığı anıları kaleme alan İskenderunlu iş insanı Atila Demirkent, lisenin 1959 ve 1960 yılları mezunlarını bir araya toplayarak kitabının tanıtımını yaptı.
İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte Meslek Lisesi Müdürü Yusuf Yıldırım ve Müzik Öğretmeni Yılmaz Temel 1959 ve sonrası yıllarda mezun olanlar adına mini bir müzik dinletisi gerçekleştirdi.
Lisenin idareci, öğretmen ve öğrencilerinden oluşan konser grubu, birbirinden güzel türküleri söyleyerek eski mezunlara eğlenceli ve duygu yüklü anlar yaşattı.
Etkinlik öncesi konuşan iş insanı Atila Demirkent; “Mustafa Kemal Atatürk 'sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' diyor. Osmanlı'dan sonra Türkiye'de bir çivi bile yoktu. Şimdi her şeyin fabrikaları kuruldu. İşte Türkiye o günlerden bu günlere geldi. Bizim zamanımızda meslek lisesinde marangozhane, demirhane, tesviye atölyesi vardı. Şimdi baktığımızda elektrik, elektronik, mekatronik gibi bölümler açılmış. Gurur duydum, hocalarımıza teşekkür ettim. İnşallah onların sayesinde Türkiye biraz daha ilerleyecek ve gelişecek diye düşünüyorum. Hepinize buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Yıllar sonra sizlerle burada toplanmak beni çok mutlu etti. Bana bu paha biçilmez mutluluğu yaşattığınız için çok teşekkür ederim.'' dedi.
Kitap hakkında bilgiler veren Atila Demirkent; “‘Yılların Eskitemediği Anılarım’ adlı kitabımı pandemi döneminde evde otururken yazmaya karar verdim. Kitap 2 bölümden oluşuyor. İlk bölümde benim meslek lisesinde okuduğum zamanlarda ki anıları ikinci bölümde ise Mudanya’da öğretmenlik yaptığım zamanları anlatıyor. 1960 ihtilalinde lise ve dengi okullardan mezunları öğretmen olarak askere almışlardı. Bizde o zaman yedek subay öğretmen olarak göreve gittik. Bende bu vesileyle Bursa Mudanya’da öğretmenlik yaptım. Daha sonraları oradaki öğrencilerimden mektuplar aldım. Kitabımda o mektupların orijinallerinin fotokopilerine de yer verdim. İlerleyen günlerde Mudanya’da da kitap dağıtımı yapacağım.” ifadelerini kullandı.
İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yıldırım, Atila Demirkent’e günün anısına, öğrencilerin imalatı olan metal CNC lazer kesim makinesiyle yaptığı okul logosunu takdim etti.
Etkinlik sonrası 'Yılların Eskitemediği Anılarım' adlı kitabını imzalayarak dağıtan Atila Demirkent, liseden arkadaşları, idareciler, öğretmenler ve öğrencilerle fotoğraf çekilmeyi ihmal etmedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet