Skip Navigation Links

İskenderun’lu gençler Anıtkabir’e ve Eskişehir’e hayran kaldılar!

İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği, Ankara ve Eskişehir’e düzenlediği üç günlük gezi ile gençlere farkındalık yaşattı.

 İskenderun’lu gençler Anıtkabir’e ve Eskişehir’e hayran kaldılar!

Gündem   A+a-

 19 mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında gençler, ilk kez Anıtkabir’i gördü.
19 Mayıs’da yola çıkan  dernek yöneticileri ve gençler, ertesi gün sabah saatlerinde Ankara’ya ulaştı.  Aynı gün sabah saatlerinde İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, dernek Başkanı Zeynep Çakmaklı’yı arayarak İskenderun’dan giden gruba iyi yolculuklar ve iyi eğlenceler dileyen Başkan Tosyalı, Kırıkhan’daki şehit cenazesi dolayısıyla gençleri uğurlamaya gelemediği belirtti.  Başkan Çakmaklı, Başkan Tosyalı’ya destekleri için teşekkürlerini sundu.
Uğurlamaya gelen ADD İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner, çocuklarımızla Atatürk ve Anıtkabir üzerine sohbet ederek iyi yolculuklar diledi. Ayrıca uğurlamaya Kadir Başar, Akide- Turan Ahi,  Serpil Korkmaz ve Ailesi de geldi.
 
Başkan Çakmaklı, Böylesi anlamlı gezinin gerçekleşmesine katkı sunanlar başta İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İlknur Kayı, Necla Tennioğlu, Doğan Çam, A. Cengiz Gül, Murat Bayırlı, Seven Barlık, Akide – Turan Ahi, Ümit Çarpar, Kevser Eczanesi, Nihat Eczanesi, Demet Melis Akgül, Gülhan Özcan, Ali Çelik, Sadet - Hasan Özalp, Ayfer Kuseyri’ye ayrı ayrı teşekkürlerini iletti. Kurtuluş Savaşı'nın ve Türk Devrimlerinin önderi - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu - ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkent’te bulunan Anıt Mezarını ziyaret ettiler.
 
Gençler, Anıtkabir’de Nöbet değişimine tanık oldu!
 İskenderunlu gençlerin Anıtkabir çıkartması oları duygulandırdı. 4.1 Anıt mezar,  Şeref Holü, Aslanlı Yol, Erkek ve kadın heykel grupları, İstiklâl,  Hürriyet ve Mehmetçik Kulesi, Kütüphane, Tören meydanı,  İsmet İnönü'nün lahidi, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi, Barış Parkını heyecanla ve merakla gezip incelediler. Kurtuluş Savaşı mücadelesi ile ilgili geniş bir bilgi dağarcığına sahip olarak bilgilerini pekiştirdiler. Anıtkabir’de nöbet tutan Türk Askerinin nöbet değişim törenini adeta büyülenerek izlediler.
Öğleye doğru Anıtkabir’den çıkan çocuklar, TBMM’e gitti. Burada CHP Milletvekilli Mehmet Güzelmansur karşıladı ve Meclis Lokantasında öğle yemeği yediler. Çocuklar T.B.M.M’ni çok beğenen gençler, Ankara Anıtkabir ziyaretleri gibi Meclis Lokantasında de ilk defa yemek yemenin heyecanını yaşayan gençlere TBMM’de CHP Milletvekilli Mehmet Güzelmansur ev sahipliği yaptı.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Eğitim Tesislerinde konakladılar
Ankara turlarına öğleden sonra devam eden İskenderun grubu, aynı gece Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Eğitim Tesislerinde konakladılar. Konaklama yaptıkları tesislerden çok memnun kaldıklarını anlatan gençler, ertesi gün kahvaltılarını yaparak, dernek yöneticileri ve üyeler ile birlikte Eskişehir’e gezi için otobüslerle yola çıktılar.
Eskişehir’de Yeşim Genci ve eşi karşıladı. Buradaki gezi programı da oldukça renkli geçti. Eskişehir Bilim Sanat ve Kültür Parkı, Bal Mumu Müzesi, masal şatosu, korsan yelkenlisi, hayvanat bahçesi, Porsuk Çayı, Kent Ormanında harika saatler geçirdiler.
 
 Dernek Başkanı Zeynep Çakmaklı, gezi sonrasında yaptığı değerlendirmede; “Atamız Kurtuluş Savaşını cephede, meydanlarda verdi. Biz de dernek olarak yanımıza öğrencilerimizi alıp ziyaretine gittik. Çok duygusal anlar yaşadık konakladığımız Gençlik Spor Genel Müdürlüğünün Misafirhanesi 5 yıldızlı otel gibiydi öğrencilerimiz Ankara’ya Eskişehir’e hayran kaldı. İlk defa şehir dışına çıktılar. Gençlerimiz üniversite tercihlerini büyük şehirde yapmayı istediklerini söylediler. Onlar için ufuk açıcı bir gezi oldu. “ diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet