Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE'NİN ERASMUS+ GENÇLİK PROJESİ BAŞLADI

İSTE Erasmus+ Programı/ Gençlik Değişimi “Geçmişten Geleceğe” isimli projesi 17- 25 Mayıs 2022 tarihleri arasında hayata geçiyor.

İSTE'NİN ERASMUS+ GENÇLİK PROJESİ BAŞLADI

Eğitim   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) Erasmus+ Programı/ Gençlik Değişimi “Geçmişten Geleceğe” isimli projesi kapsamındaki faaliyetler 17- 25 Mayıs 2022 tarihleri arasında hayata geçiyor.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 2019-2-TR01-KA105-078518 sözleşme numaralı Erasmus+ Programı/ Ana Eylem 1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği/Gençlik Değişimleri, "Geçmişten Geleceğe" isimli projesi kapsamında faaliyetlerine, uzun bir pandemi sürecinden sonra normalleşmenin yaşandığı bu günlerde başlama imkânı buldu. İSTE Erasmus Ofisi tarafından 17- 25 Mayıs 2022 tarihleri arasında Hatay’da yürütülen bu projede 3 farklı ülkeden gelen 43 katılımcıya “Kültürel Miras”, “Somut ve Somut Olmayan Kültürel Mirasın Ayrımı”, “Kültürel Mirasın Hakkında Farkındalık Oluşturmak” ve “Kültürel Mirasın Korunması” konularında eğitim verilecek.
Geçmişten Geleceğe projesi ile ilgili bir değerlendirme yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “asırlar boyu pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış; farklı din, dil ve ırktan insanların kardeşlik içinde bir arada yaşadığı Hatay’da 3 farklı ülkeden gelen 43 katılımcıyı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin her şehrinde birbirinden kıymetli tarihsel mirasımız var ve bunları tanımak, tanıtmak ülkenin ferdi olarak hepimizin görevi. Bu proje de bu vazifeye hizmet etmektedir. Böylesi değerli bir projenin yazılması, kabul edilmesi ve hayata geçirilmesi İSTE ailesinin sahne arkasında sürekli çalıştığının somut bir göstergesidir” dedi.
PROJEDE SÜREÇ NASIL İLERLİYOR?
Projenin ilk gününde farklı program ülkelerinden gelen katılımcıların birbirlerini tanımaları, ısınmaları ve hem eğlenceli hem de öğretici bir proje ortamı oluşturabilmek amacıyla oyunlarla birleştirilen tanışma aktiviteleri gerçekleştirildi. Bu aktiviteler sonrası birbirlerini tanımaya başlayan gençler, yaptıkları bir grup çalışması sonrasında projeden beklentilerini, yaşayacaklarını düşündükleri zorlukları ve projeye sunabilecekleri katkıları grup sözcüleri aracılığı ile sundu.
Projenin ilk gününde öğleden sonraki ilk oturumda İSTE Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ebru Harman Aslan katılımcılara, Kültürel Miras, Kültürel Mirasın Hakkında Farkındalık, Farkındalığı Oluşturmanın Yollar”, Koruma, Koruma Prensipleri ve Koruma Süreçleri konularını içeren bir seminer verdi. Seminerin amacı katılımcıların kültürel mirasın ne olduğunu anlaması ve ilk etapta bu konuda farkındalık oluşturmaktı. Aynı gün gerçekleştirilen ikinci oturumda, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Gülce Okyay, ise “Haydi Kültürel Mirası Tanıyalım” başlıklı bir seminer verdi. Seminerinde, öncelikle kültürel mirasın kime- neye ait olduğu konularına değinen Dr. Okyay, toplumun değişik kesimlerinden kimlerin kültürel mirası koruduğunu/ koruyabileceğini, bunu hangi yöntemlerlele yapabileceklerini, kültürel mirası korumaya katılımı ve kültürel mirasın korunması ile ilgili olarak insanların aydınlatılması gibi konularda katılımcılara detaylı bilgiler sundu.
Son oturum ise, İSTE Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Melisa Diker’in, proje faaliyetleri dâhilinde Hatay’da bulunan somut kültürel mirası temsil eden ve proje kapsamında ziyaret edilecek mekânların/ yerlerin/ yapıların tarihi, yapılışı, geçirdiği değişimler ve dünya kültür mirası listeleri açısından önemleri hakkında bilgiler sunduğu semineri ile noktalandı.
Katılımcılar proje kapsamında, Antakya Kent Merkezi, Katolik Kilisesi, Ortodoks Kilisesi, Sinagog, Habib-ün Neccar Cami, Kurtuluş Caddesi, Antakya Tarihi Evleri, St. Pierre Kilisesi, Titus Tünel, Beşikli Mağara, Hıdırbey Köyü- Musa Ağacı ve Vakıflı Köyü’nü ziyaret edecek.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar