Skip Navigation Links

Belediye Meclisi toplandı

Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere 5393 Sayılı Kanunun 20.maddesi gereğince Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek başkanlığında

Gündem   A+a-

 
Belediye Meclisi toplandı
 
Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere 5393 Sayılı Kanunun 20.maddesi gereğince Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek başkanlığında toplandı.
Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Şehit Ahmet Tor Kışlası yakınında bombalı aracın patlatılmasıyla ilgili terörist saldırı olayını kınadı.
Terörün Türkiye’nin sorunu olduğunu belirten İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Türk milleti birlik, beraberlik içerisinde bu sorunun üstesinden gelecektir. Biz İskenderun’da ayrım yapmadan, eşit ve adil hizmet götürerek, İskenderun’da kent barışını sağladık” dedi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bombalı terör saldırısının ardından, olay yerine Zabıta ve İtfaiye Müdürü’nün gittiğini ve bilgi alışverişinde bulunulduğunu belirterek, geçmiş olsun temennilerinin iletildiğini söyledi.
Yeni imar planı, trafik ulaşım planı, Çöp Fabrikası, içmesuyu şebekesi, drenaj kanalları, eski Bit pazarı yerinde kafeterya ve meydan düzenlemesi, köprü yapım çalışmalarına değinen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, AVM civarında üstgeçit yapılacağını, araç parkının alınan araçlarla güçlendirildiğini, itfaiye müdürlüğüne yeni araç alımı amacıyla ihale yapıldığını ifade etti.
Çankaya ve Karaağaç Asri Mezarlığı’nın parke taşı döşendiğini, kaldırım düzenlemesi ve asfaltlama yapıldığını anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Yaptığımız çalışmayla mezarlıklar çok güzel hale getirildi” dedi.
Geçtiğimiz günlerde meydana gelen orman yangınına da değinen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, fidan dikim çalışmasına başlanacağını söyledi.
Belediye’ye bu dönemde büyük oranda gayrimenkul satın alınarak, mülk kazandırıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, gündem maddeleri arasındaki, gayrimenkullerin satışından elde edilecek gelirin halka hizmette kullanılacağını söyledi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Biz halkın temsilcileriyiz. Halkımız bizi hizmet için buraya gönderdi. Gayrimenkullerden elde edilecek geliri, yine halkımıza hizmette kullanacağız” diye konuştu.
Yapılan drenaj kanallarıyla sel tehdidinden uzaklaşıldığını, drenaj kanalları yapımının küresel iklim değişikliği gözönüne alınarak devam edeceğinin altını çizen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, altyapının zahmetli ancak zorunlu olduğunu kaydetti.
Toplantıda, gündem dışı olarak gündeme gelen Pınarbaşı mahallesi’ndeki tapusuz evlerle ilgili konuya açıklık getiren İmar Müdürü Azim Şahin, “Pınarbaşı mahallesi sınırları içinde mülkiyeti hazineye ait eski Antakya yolu (Dr.Sadık Ahmet Caddesi üzerinde) Gazi İlköğretim Okulu karşısında bulunan gecekonduların tapu alabilmesi için söz konusu parselin Hazine’den belediyeye devri talep edildi. Vatandaşlara daha kolay tapu verilebilmesi amacıyla biz devir talebinde bulunduk ancak hazine tarafından parsellerin bugüne kadar belediyeye devri yapılmadı. Hazine vatandaşa tapuyu kendisi de verebilir. Yeni imar planında bu alanın kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesiyle tapuları daha kolay verilebilecektir. Bu yönde çalışma sürüyor” dedi.
Toplantıda, Belediye Meclis Üyeleri de Şehit Ahmet Tor Kışlası’nda meydana gelen bombalı aracın patlatılmasıyla ilgili terör saldırısını kınadı.
Konuşmaların ardından, gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
Birinci gündem maddesinin oylanmasının ardından, oturuma ara verildi.
Toplantı, ikinci maddenin görüşülmesiyle devam etti. Belediye Meclisi, gündemindeki maddeleri şu şekilde karara bağladı:
 
 
 
 
G Ü N D E M:
1- Belediyemize ait bazı gayrimenkullerin satışı ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oyçokluğuyla red edildi.
2- 1. Mıntıka 2049 nolu Parselin bulunduğu İmar Adasında Ticari Alan Emsal=2.00 ve H=30.50 m. yapı yüksekliği verilmesi yönünde plan değişikliği yapılması hususundaki yazılı önerge hakkındaki İmar Komisyonu Raporu oyçokluğuyla kabul edildi.
3- Belediyemizin 2013 Mali Yılı bütçe ve tarifelerinin görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi.
4- 2013 Mali Yılı içerisinde İtfaiye Müdürlüğündeki memur personellere ödenecek fazla mesai ücretinin belirlenmesi ile ilgili İtfaiye Müdürlüğü teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi.
5- 2013 Mali Yılı içerisinde Zabıta Müdürlüğündeki memur personellere ödenecek fazla mesai ücretinin belirlenmesi ile ilgili Zabıta Müdürlüğü teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi.
6- Yeni açılan Rauf Denktaş Spor Kompleksinde 2012 Mali Yılı içerisinde uygulanacak olan Buz Pateni Kayma tarifesinin belirlenmesi ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi.
7- 1. Mıntıka 1980, 2036 ve 1389 nolu parsellerin bulunduğu imar adasında yapı yüksekliğinin H = 35.50 Mt. max. olarak değiştirilmesi yönünde plan değişikliği yapılması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifinin İmar Komisyonu’na gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi.
8- Aşkarbeyli Mıntıkası 189, 2609 ve 2610 nolu parsellerin imar adasına dönüştürülmesi ve Emsal = 1.50 max. ve yapı yüksekliği H = 10 kat max. olacak şekilde plan değişikliğinin yapılması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifinin İmar Komisyonu’na gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi.
Belediye Meclisi, 9 Kasım 2012 Cuma günü saat 14.00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.
 
 
 


Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet