Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

TOSYALI HOLDİNG’DEN “ARTIST IN RESIDENCE” İLE SANATTA İLERİ DÖNÜŞÜME DESTEK

“Artist in Residence (Sanatçı Misafir Programı)” kapsamında Eylül ayında Contemporary Istanbul’da ağırlayacak.

TOSYALI HOLDİNG’DEN “ARTIST IN RESIDENCE” İLE SANATTA İLERİ DÖNÜŞÜME DESTEK

Ekonomi   A+a-

 Tosyalı Holding, Contemporary Istanbul Vakfı ile sanatta ileri dönüşümü desteklemek üzere başlattığı uzun soluklu işbirliği çerçevesinde dünyadan ve Türkiye’den alanında öncü sanatçıları, “Artist in Residence (Sanatçı Misafir Programı)” kapsamında Eylül ayında Contemporary Istanbul’da ağırlayacak.
 
Sanatçıların kullanılmış ve hurdaya ayrılacak demir-çelik ürünlerinden üreteceği heyecan verici eserler, 17. Contemporary Istanbul’da sergilenecek.
 
Tosyalı Holding, geçen yıl Contemporary Istanbul ile sanatta ileri dönüşümü desteklemek üzere başlattığı uzun soluklu iş birliğini büyütmeye devam ediyor. 16’ncı Contemporary Istanbul’da İlhan Koman sergisinin sponsorluğunu üstlenen ve sanatta ileri dönüşüm için bir çağrı yapan Tosyalı Holding’in bu çağrısı sanatçılar tarafından karşılık buldu.
Tosyalı Holding bu kapsamda, aralarında Songül Girgin, Emrullah Örünklü, Koray Tokdemir, Nermin Ülker, Chiara de Rocchi’nin bulunduğu sanatçıları, “Artist in Residence (Sanatçı Misafir Programı)” kapsamında Contemporary Istanbul’da ağırlayacak.
 
Sanatçılar, Tosyalı Holding’in Osmaniye’deki tesislerini ziyaret ederek eserlerini yapacakları malzemelerini seçtikten sonra İstanbul’da kendileri için özel olarak hazırlanan alanda “upcycling”, yani kullanılmış ve hurdaya ayrılmış ürünlerden katma değerli yeni eserler üretme yöntemini kullanarak çalışmaya başlayacak. Sanatçıların kullanılmış ve hurdaya ayrılacak demir-çelik ürünlerinden üreteceği heyecan verici eserler, Eylül ayında gerçekleşecek olan 17. Contemporary Istanbul’da sanat severlerle buluşacak.
 
‘ÜRETİLECEK ESERLERİN SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YAŞAM İÇİN HERKESE İLHAM VERECEĞİNE İNANIYORUM’
Projeyle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı Fuat Tosyalı, “Tosyalı Holding olarak tüm faaliyetlerimizi sürdürülebilirlik odaklı yürüten, dünyanın sayılı yeşil çelik üreticilerinden biriyiz. Üretim süreçlerinde her şeyi döngüsel ekonomiyle yeniden değerlendiriyoruz. Bizde hava, su, enerji başta olmak üzere hiçbir şey israf edilmiyor, en küçük bir toz parçası bile teknoloji ve inovasyon ile insan, toplum ve doğa için yarar sağlayacak hale getiriliyor. Bu sebeple genetik kodlarımıza kadar işlemiş bu yaklaşımı sanat başta olmak üzere hayatın farklı alanlarına taşımayı bir toplumsal sorumluluk olarak görüyoruz. Bu çerçevede sanatın ve sanatçıların toplumdaki değişim ve dönüşümü harekete geçiren en önemli aktör olduğunun bilincinde olan bir kurum olarak sürdürülebilirliğin sanat ile daha fazla anlam kazanacağını düşünüyoruz. Bu anlayışla Contemporary Istanbul ile sanatta ileri dönüşümü desteklemek üzere uzun soluklu işbirliğine başladık. Bugün sanatçılarımızın daha önce, sanatta ileri dönüşüm için yaptığımız çağrıya verdikleri bu anlamlı karşılık bizi oldukça heyecanlandırıyor ve gelecek adına umutlandırıyor. İnanıyorum ki sanatçılarımızın, Tosyalı Holding olarak temin ettiğimiz malzemelerden üreteceği eserler, sadece sanat severlere değil, başta sanayicilerimiz olmak üzere toplumun farklı kesimlerine de sürdürülebilir bir yaşam için ilham verecek. Contemporary Istanbul ile işbirliğimizi uzun yıllar sürdürmeyi hedeflemekle birlikte farklı platformlar aracılığıyla da sanatta ileri dönüşümü sahiplenmeye ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
 
Contemporary Istanbul Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli ise, ‘Türkiye’deki özel sektörler sanatın farklı alanlarına yayılma ve sanatla var olmak için projelerini desteklemeye başlıyor. Bu başlangıçlardan biri de Tosyalı Holding ile Contemporary Istanbul Vakfı’nın Artist in Residence projesi oldu. Tosyalı Holding’in özel sektörler arasında bu projeyi örnek teşkil etmesi ve sanat üretimini desteklemesinden dolayı mutluluk duyuyoruz. Contemporary Istanbul Vakfı tarafından planlamasının yapıldığı Artist in Residence, çağdaş sanat üretimini desteklerken Türkiye’nin büyük bir sanat merkezine dönüşmesine olanak sağlıyor. Contemporary Istanbul Vakfı olarak yerel yönetimlerin, ilçe belediyeleri de bu tarz çalışmalara dahil ederek çağdaş sanat üretimlerini sanatseverler ile buluşturmaya devam edeceğiz. Türkiye’de özel sektörler ile birlikte yerel yönetimlerin, ilçe belediyelerin de iş birliğinde sanata olan bu yaklaşım gün geçtikçe artacak, çeşitlenecek ve gelişecektir’ dedi.
 
SANATÇILAR İÇİN MASLAK’TA ÖZEL STÜDYO KURULDU
Tosyalı Holding’in karbon ayak izini sıfıra indirgemek amacıyla ürettiği yeşil çelik teknolojisi ve yatırım, globalleşme ve sürdürülebilirlik hedefleriyle de örtüşen “Artist in Residence” projesi ile hurda ve atık malzemeleriyle ileri dönüşüm temasıyla üretim yapacak sanatçıların üretimlerinin sergilenmesi ve uluslararası boyuta taşınması hedefleniyor. Aynı zamanda farklı malzeme diliyle sanatçılara özgürlük tanımak ve yaratıcılıklarının önüne geçmeden, farklı bakış açıları getirebilecekleri üretimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.
 
Mayıs ayında başlayan proje için Atatürk Maslak Sanayi Sitesi içerisinde kurulan Misafir Sanatçı Stüdyosu’nda sanatçılar tarafından üretilecek eserlerin öncelikli olarak 17 – 23 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan 17. Contemporary Istanbul kapsamında, Tersane İstanbul’da Contemporary Istanbul Vakfı Özel Proje Standı’nda sergilenmesi hedefleniyor.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş