Skip Navigation Links

Hatay’da Deva Partisinden İstifa Eden Edene…

Deva’nın Veda’sı Erken mi Olacak?!

Hatay’da Deva Partisinden İstifa Eden Edene…

Gündem   A+a-

 
Deva Partisi Hatay İl yönetim kurulu üyesi ve Sosyal Politikalar İl Başkanı Ekrem Filitoğlu sağlık sorunları nedeniyle bir süreliğine siyasete ara vereceğini açıklamıştı.
Deva Parti il yönetim kurulu üyesi ve Sosyal Politikalar İl Başkanı Ekrem Filitoğlu yaptığı açıklamada, ameliyat olacağını ve sürecin devam edeceği öngörüsüyle siyaseti bıraktığını ifade etmişti.
Filitoğlu’nun açıklamasının ardından yeni istifaların geleceği çok konuşulmuştu ama bu kez bu istifalar günyüzüne çıkarken, “Deva’nın Veda’sı Erken mi Oluyor?” sorusunu akıllara getirdi.
Merkez ilçe Başkan Yardımcısı Hasan Öztürk Defne İlçe Başkanı İnan Beyaz ve şimdi de GENÇLİK POLİTİKALARI BAŞKANI Onur Yoğurtçuoğlu da istifa etti
 
DEVA partisinde yaşanan peş peşe istifalara bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz günlerde partinin merkez İlçe başkanlığı ve parti üyeliğinden istifa ettiğini açıklayan Hasan Öztürk’e bilindiği üzere Defne İlçe Başkanı işinsanı İnan Beyaz eklenmişti.
Partiden ayrıldığını sosyal medya hesaplarından duyuran son isim ise Antakya Merkez İlçe Gençlik Politikaları Başkanı Onur Yoğurtçuoğlu oldu.
Yoğurtçuoğlu istifa açıklamasında ise çarpıcı cümlelere yer erdi. Alevi cemaatine zarar verildiğini iddia ettiği açıklamasında, “13 Mayıs 2022 itibariyle DEVA Partisi’ndeki Antakya Merkez İlçe Gençlik Politikaları Başkanlığımdan ve parti üyeliğinden istifa etmiş bulunuyorum.
Bir süredir parti kuruluş ilkelerine uymayan siyasi çalışmalardan, söylemlerden ve davranışlardan rahatsızlığımı en yüksek mercilerde belirtmeme rağmen, parti içindeki bir takım kişiler, ülkemizin de büyük sorunu olan ayrımcılık ve mezhepçilik kanserine yakalanmışlardır.
Eleştirdiğimiz iktidarın bire bir devamı olarak davranmaya başlayıp, tecrübe adı altında dinazor ve dinazor yavruları gibi davranan kişi ve kişilerin önce partiye sonra şahsıma ve Alevi cemaatine zarar verdiğini üzülerek görmüş ve yaşamış bulunmaktayım. Defne ve Antakya sınırlarını büyük bir ustalıkla Alevi - Sünni bölgesi diye harita üzerinde mahalle mahalle ayıranların özeleştiri ve vicdan muhasebesi yaparak yaptıkları hatayı anlayıp değiştiğine inanmıştık. Oysaki bizimkisi bir hayalden öteye gidememiştir” dedi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet