Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

TEKNOFEST’İN HER ALANINDA KAZANMAYA İSTE’KLİYİZ

İskenderun Teknik Üniversitesi’nden çeşitli branştan 4 takım daha Teknofest final yolundaki ilk adım olan Ön Değerlendirme Raporunu başarı ile geçti.

TEKNOFEST’İN HER ALANINDA KAZANMAYA İSTE’KLİYİZ

Teknoloji   A+a-

30 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında Samsun’da gerçekleşecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde finalde yarışma yolunda ilerleyen takımlar açıklanmaya devam ediyor. Önceki yıllarda düzenlenen yarışmalarda dereceler elde eden İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) takımları bu yıl da oldukça iddialı. Farklı ülkelerden ve illerden on binlerce takımın katıldığı TEKNOFEST yarışmalarında bu yıl pek çok İSTE Takımı ilk aşama olan Ön Değerlendirme Raporu aşamasını başarıyla geçti.
İSTE Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü TEKNOFEST Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Lisansüstü Proje Kategorisinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Eda Adal Karayaka danışmanlığındaki Bioactivecho ve Gastrokapsul takımlarınca hazırlanan 2 projesi ön elemeyi başarıyla geçmiştir. Yalnızca Gastronomi ve Mutfak kısmı değil aynı zamanda teknolojik alanlarda da öğrencilerin geliştirmesini hedefleyen İSTE, Biyolojik sistemlerin teknolojik uygulamalarını kapsayan yarışma alanından Gastronomi ve teknolojiyi birleştirerek temel beslenmenin ötesinde vücut için faydaları olan, belirli hastalıkların önlenmesinde ve hastalığa yakalanma riskinin azaltılmasında rol oynayan fonksiyonel gıdalar üretmek amacıyla hazırlanan 2 proje ile final yolunda.
Bunların yanı sıra danışmanlığını Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Arş. Gör. Handan Gürsoy Demir’in yürüttüğü Bilgisayar Mühendisliği ve Mimarlık bölümü öğrencilerinden oluşan takım Çevre ve Enerji Teknolojileri yarışmasında; danışmanlığını Makine Mühendisliği bölümünden Arş. Gör. Dr. Raif Kenanoğlu’nun IEEE Öğrenci Topluluğu danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Bahattin Tanç ile birlikte yürüttüğü makine, bilgisayar, elektrik-elektronik mühendisliği bölümü ve İSTE-İMYO öğrencilerinden oluşan takım ise Efficiency Challenge Elektrikli Araçlar yarışmasında Hidromobil kategorisinde ön değerlendirme aşamasını başarıyla geçmiştir.
“Akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin elde ettiği başarılar bizleri mutlu ediyor” diyen İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci sözlerini şöyle tamamladı: “Yarışmamanın farklı kategorilerinde finale emin adımlarla yürüyen tüm takımlarımızı tebrik ediyorum. İSTE’de her birim ve her öğrenci biriciktir ve yapılan yatırımlar her bölüm ve öğrenciyi kapsayacak biçimde tasarlanmaktadır. Bugün elde edilen başarılar bunun somut çıktılarıdır. 2022 Teknofestte önemli başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Samsun’da yapılacak olan Teknofest finalinde görüşmek üzere” dedi.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar