Skip Navigation Links

Kudüs'e selam direnişe devam

Filistin Gönüllüleri Platformu, Boyacılar Parkında toplanarak, İsrail''de Mescid-i Aksa'ya yönelik yapılan saldırıları protesto etti.

Gündem   A+a-

Filistin Gönüllüleri Platformu, Boyacılar Parkında toplanarak, İsrail’'de Mescid-i Aksa’ya yönelik yapılan saldırıları protesto etti. Cuma namazı sonrası Boyacılar Parkı'nda toplanan Filistin Gönüllüleri Platformu üyeleri ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ve pankartlarla İsrail’de yaşanan saldırıları protesto etti.
Çok sayıda sendika ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği protesto eyleminde, Filistin Gönüllüleri Platformu adına İskenderun İnsani Yardım Derneği Başkanı Zekeriya Kanat bir konuşma yaptı.


Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmak insanlığa sahip çıkmaktır
İskenderun İnsani Yardım Derneği Başkanı Zekeriya Kanat ve Mescid-i Aksa’nın Müslümanların inancının önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Kanat, “Siyonist Yahudi gruplar İsrail polis ve askerlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya saldırarak, bu kutsal mekanı işgal etmeye çalıştılar. O sırada Mescid-i Aksa’da bulunan Müslümanların bu saldırıya direniş göstermesiyle tehlike bertaraf edildi. Siyonistlerin bu işgal ve saldırıları ne ilk, ne de son olacak. Onlar bu hareketlerine Mescid-i Aksa’yı yıkıp yerine Süleyman mabedini kuruncaya kadar devam etmek istiyorlar” diye konuştu.
Mescid-i Aksa’yı korumak için çalışmak gerektiğini kaydeden Kanat, “Filistinli kardeşlerimiz bugün canları ve malları pahasına da olsa Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı koruyup, zalim İsrail karşısında direnirken bizler ne yapıyoruz? Bizler de Mescid-i Aksa’yı korumak için çalışmalıyız. Mescid-i Aksa’yı ve Kudüs’ü işgalden kurtarmak için yapabileceğimiz çok şey var, yeter ki isteyelim ve sesimizi yükseltelim. Kudüs’ü savunan Filistinli Müslümanlara sosyal, siyasal ve ekonomik destekler vermeliyiz. Tüm din mensuplarının ve insanlığın huzur içerisinde yaşamasının yolu, İsrailsiz bir dünyadan ve özgür Kudüs’ten geçmektedir. Ayrıca, Kudüs dahil dünyadaki tüm kutsal mekanlar, Salih idareciler tarafından yönetilmelidir. Biz buradan hangi din ve mezhebe bağlı olursa olsun dünyanın özgürlükçü ve insaflı tüm insanlarına da seslenmek istiyoruz. Çünkü Kudüs ve Mescid-i Aksa aynı zamanda insanlığın ortak mirasıdır. Bugün Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmak, insanlığa sahip çıkmakla eşdeğerdir” şeklinde konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet