Skip Navigation Links

Payas İlçesinde İlk Bayramlaşma Heyecanı

Kurban Bayramı öncesi ilçe yapıldığı ilan edilen Hatay Payas’ta, ilçe olmanın keyfiyle geçmiş yıllara nazaran daha heyecanlı bir bayramlaşma ger

Gündem   A+a-

 
Payas İlçesi’nde İlk Bayramlaşma Heyecanı..
 
Kurban Bayramı öncesi ilçe yapıldığı ilan edilen Hatay Payas’ta, ilçe olmanın keyfiyle geçmiş yıllara nazaran daha heyecanlı bir bayramlaşma gerçekleşti.
Çifte bayram yaşayan Payaslılar, hava muhalefeti nedeniyle kültür sarayında gerçekleşen bayramlaşmaya yoğun ilgi gösterdiler.
Ankara’da ilçe olma sürecinde yaşananları halkıyla ilk kez paylaşan Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas’ın ilçe olması için öncülük eden Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ve AK Parti Hatay İl Başkanı İsmail Kimyeci’ye teşekkür ederken, aynı zamanda Payaslıların sürece gösterdikleri ilgi ve alakaya teşekkürü unutmadı.
Payaslılarla Ankara’da yaşanan süreci paylaşan Belediye Başkanı Bekir Altan şöyle dedi: “Biliyorsunuz Türkiye genelinde yeni oluşturulacak 13 Büyükşehir ile birlikte Hatay da üç tane ilçe yapılacak Payas, Arsuz ve Defne oluşturulmak suretiyle bizde yolumuza bundan sonra ilçe olarak devam edeceğiz diye büyük bir beklenti ve büyük bir ümit vardı bu çalışmayı da heyecanla bekliyorduk.
İlk genel kurula gelmeden önce 13 Büyükşehir oluşturulması ile alakalı taslak çalışmaları komisyonda görüşülmeye geldiğinde yapılan ilanda bir hayal kırıklığı ile karşılaştık Payas bu ilçelerin dışına çıkarılmıştı. İlk görüştüğümüz ilgililer nüfusumuzun 50 bin altında olmasından dolayı bu listenin dışında kaldığımızı ifade ettiler. Ne yapmamız gerekiyor diye düşündüğümüzde hemen yan taraftaki Karayılan beldesini veya Özerli mahallesinin bir kısmını aldığımızda nüfusumuz 50 bin üzerine çıkıyordu bu çalışma ile meclise gittik faka Dörtyol Özerli mahallesini, İskenderun da Karayılan beldesini vermemek üzere yoğun bir çalışmaya girdiler.
Onların yoğun karşı çalışması ile başka yollar denemeye başladık. Bu arada Adalet Bakanımızın yoğun mesai sarf ederek 50 bin nüfusu aşağıya çekmeye çalıştı, il başkanımız İsmail Kimyeci ilk andan Başbakanımıza gidinceye kadar bizi yalnız bırakmaması bir ömür boyu unutulmayacak bir vefa göstergesidir. Silerin huzurunda Adalet Bakanımıza, İl Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bu çalışmalar esnasında bizi yalnız bırakmayan ve büyük bir fedakarlık yapan Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman’a çok teşekkür ederim kendisi tüm beldesi ile birlikte Payas’a bağlanmak isteyerek desteklerini sunmuşlardır.
Payas’ın konumu ve tarihi ile ilgili Başbakana verilen bilgiler neticesinde nüfus kriteri 50 binden 20 bine düşürülerek Payas’ımız ilçe olmayı hak etmiştir. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan dostlarımızı, yapılan çalışmalarla ülke gündeminde yer alarak sesimizi duyuran siz değerli halkıma canı gönülden teşekkür ediyor ve üç bayramı birlikte yaşamanın mutluluğunu paylaşıyorum.”
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet