Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'ENGELLİLERİN TÜKETİCİ HAKLARI ÇALIŞTAYI” ARSUZ’DA GERÇEKLEŞTİ

Akçalı Mahallesi Cavide Büyüktepe Çok Amaçlı Salon ve Taziye Evinde gerçekleştirilen ‘Engellilerin Tüketici Hakları Çalıştayı gerçekleştirildi.

 'ENGELLİLERİN TÜKETİCİ HAKLARI ÇALIŞTAYI” ARSUZ’DA GERÇEKLEŞTİWeb
TV

Arsuz   A+a-

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Akçalı Mahallesi Cavide Büyüktepe Çok Amaçlı Salon ve Taziye Evinde gerçekleştirilen ‘Engellilerin Tüketici Hakları Çalıştayı’na katıldı.
Hümanist Dünya Derneğinin ve Engelsiz Dünya Federasyonu'nun koordinatörlüğünde, Engelliler Konfederasyonu’nun AB Projesi olan "Engellilerin Tüketici Hakları Çalıştayı” Akçalı Mahallesi Cavide Büyüktepe Çok Amaçlı Salon ve Taziye Evinde gerçekleşti. Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Engelsiz Arsuz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Serhat Gökpınar ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri çalıştaya katılım sağladı.
Bu çalıştayın amacına ulaşması yönünde temennilerini ileten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “ Hepimiz bir engelli adayıyız. Engelli adayı olarak kendimizi görmemiz ve ona göre engellilerle ilişkilerimizi korumamız gerektiğini düşünüyorum. Tabi engelli olmak; kimi doğuştan, kimi de sonradan bu engeli edinebiliyor. Ama engellilerden çok bizlere, yani engelli adaylarına görevler düşüyor. Bunları anlamak, toplum içerisinde nasıl, ne şekilde davranılması gerektiğini düşünmek bizlere düşüyor. Bu çalıştayın ilçemize, ilimize hayırlı olmasını, güzel sonuçlar doğurmasını diliyorum,” ifadelerini kullandı.
Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, “ Bu çalıştayın burada olmasında emeği geçen, başta Serhat Bey olmak üzere dernek yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Engellilik sadece kalıtsal veya doğuştan olan bir şey değil. Daha sonra da bir kaza süreciyle de oluşabilen bir oldu. Şimdi ben buradan kaymakamlığa dönerken, Allah korusun, bir kaza geçirip engelli olabilirim. O yüzden Sayın Başkanın da az önce ifade ettiği gibi; her sağlıklı birey aslında bir engelli adayı. Bu noktada bizim sağlıklı bireyler olarak, engelliler ve onların bakımında çok önemli görev ifa eden ailelerinin hakları, onların hissiyatları konusunda çok hassas olmamız gerekiyor,” şeklinde konuştu.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar