Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

BAŞKAN PARLAR’DAN TÜİK PLANINA TEPKİ

“TÜİK HALKI ALDATACAĞINA GERÇEK VERİLERİ PAYLAŞSIN”

BAŞKAN PARLAR’DAN TÜİK PLANINA TEPKİ

Gündem   A+a-

 CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, TÜİK'ten izinsiz istatistiklere hapis cezası öngören yasa taslağı ile ilgili konuştu.
Türkiye'de ekonomi araştırmacılarının Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) izin almadan resmi olmayan istatistikleri yayınlamasına hapis cezası getirilmesinin gündemde olduğu belirtildi. İddiaya göre yasa tasarısının bu hafta Meclis'e sunulması planlanıyordu ancak yetkililerin yasa üzerinde daha fazla çalışması gerektiği için yasa tasarısı ertelendi. Aynı iddiaya göre bu yasa kapsamında izinsiz ekonomik veri açıklayanların 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası almasının önü açılacak.
CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar da TÜİK’ten izinsiz istatistiklere hapis cezası hazırlığına tepki geldi. Başkan Parlar şöyle dedi:
“KURUMLAR GÖREVLERİNİ HAYSİYETLİ ŞEKİLDE YAPSA ALTERNATİFLERE GEREK KALMAZ”
“20 yıllık AKP iktidarı ile birlikte ülkede hak, hukuk ve adalet kalmadı. Bağımsız bir kuruluş kalmadı. Hem medya da hem devlet kurumlarında yanlı ve halkı aldatan veriler ortalığa saçılır oldu. Her seçim Anadolu Ajansı’nın manipülasyonu ile aldatılan halk ANKA ile bunu kırdı. Vatandaşın gözünde artık sandıklar açıldığında AKP önde algısı yok edildi. Şimdi de ülke Erdoğan ve AKP’si yüzünden ekonomik krizi derinden yaşarken TÜİK aracılığıyla makyajlı rakamlar paylaşılarak halk yine aldatılmaya çalışılıyor. Buna karşı da halkın yaşadığı gerçek enflasyonu tüm çıplaklığıyla şeffaf şekilde paylaşan ENAG verileri takip ediliyor. Devlet kurumları görevini haysiyetli biçimde yapsa zaten alternatif kuruluşlara gerek kalmaz. Ama sansürün, baskının, korku ikliminin olduğu yerde her zaman alternatifler kendine yer bulur. TÜİK halkı aldatacağına, kendinden izinsiz istatistik yayınlayanlar için yasa planları yapacağına halkın kurumu olduğunu hatırlasın ve gerçekleri paylaşsın.”
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar