Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

MMK METALÜRJİ İSTİHDAM VE ÜRETİMİ ARTTIRDI

MİNİMUM KARBON AYAK İZİ İLE TEMİZ YEŞİL ÇELİK ÜRETİMİ İÇİN TÜM HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

MMK METALÜRJİ İSTİHDAM VE ÜRETİMİ ARTTIRDI

Ekonomi   A+a-

Temmuz 2021'de Sıcak Haddeleme Tesisini devreye alan MMK Metalürji Sanayi ve Liman İşletmeciliği A.Ş. hem ekonomiye hem de istihdama değer katmaya devam ediyor.
MMK Metalürji Sanayi ve Liman İşletmeciliği A.Ş. CEO'su Denis Kvasov konu hakkında yaptığı değerlendirmede; “2020 yılında başlayan pandeminin etkileri öngörü yapmayı zorlaştırırken, zaman zaman düşen ama genelde yukarı giden bir piyasa yaşadık. Ancak hızlı bir adapte süreci ile 2020 yılını olumlu geçirdiğimiz gibi, 2021 için de planladıklarımızı, 2021 Temmuz ayında gerçekleştirme şansı bulduk. 2021 yılı itibarıyla ekonomik koşulların ciddi oranda elverişli ortam yaratması ve Türkiye ekonomisi ile küresel ekonomilerin Covid-19 salgının yarattığı koşullara başarılı bir şekilde uyum sağlanması gibi etkenler, bizi yeniden sıcak çelik tesisimizi faaliyete geçirmeye yöneltti. Özellikle 2020 yılında ertelenen talepler ve hükümetlerin salgına yönelik karantinalar sırasında ekonomilerini desteklemek adına aldıkları önlemler çerçevesinde biriken paraların piyasalara yarattığı etkiler, altyapıların yapılmasına yönelik kararlar, sıcak sac için hem Türkiye'de hem de ihracat pazarlarında güçlü bir talebin ortaya çıkmasını sağladı.” Dedi.
Minimum karbon ayak izi ile temiz yeşil çelik üretimi için tüm hazırlıkların sürdüğünü belirten MMK Metalürji Sanayi ve Liman İşletmeciliği A.Ş. CEO'su Denis Kvasov açıklamasının devamında ise; “MMK Metalürji ailesi olarak yakaladığımız fırsatı başarıyla hayata geçirdik ve Sıcak Çelik Tesisimizi devreye aldık. 2021'deki başarılarımız sıcak tesisimizin devreye girmesi ve piyasada arz sıkıntısı olan çelik sektöründe de durmaksızın çalışarak sektörün ihtiyaçlarını karşılamaya çalışarak geçirdik.
İhracatta da çok büyük başarılar elde ettik. Ürettiğimiz ürünün neredeyse yarısına yakınını ihracat pazarlarına yönlendirdik. 2021 Nisan ayında 1097 olan çalışan sayımızı, 2022 Mart ayı itibarıyla 1600 yaparak yaklaşık 500 kişiye daha istihdam yarattık. 2022 yılında da üretmeye, ihracata ve katma değer yaratan işleri hayata geçirmeye ve istihdama önem veriyoruz.
Üretim tesislerimizde minimum karbon ayak izi ile temiz yeşil çelik üretimi için tüm hazırlıkları tamamlamış olmak istiyoruz. Mevcut kapasitemizi ve verimliliğimizi artıracak yatırımlarımıza da devam edeceğiz. Ancak bu şekilde küresel ölçekte rekabet edebiliriz.” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş