Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Keseroğlu, Öğrencilere Doğruya Nasıl Ulaşabileceklerini Anlattı

Cuma Keseroğlu, İskenderun İnönü Ortaokulu 7-A sınıfı öğrencilerine, Medyadaki Manipülasyonlar hakkında bir seminer verdi.

Keseroğlu, Öğrencilere Doğruya Nasıl Ulaşabileceklerini AnlattıWeb
TV

Medya   A+a-

 İskenderun Gazeteciler Cemiyeti genel Sekreteri ve Güney Gazetesi Haber Müdürü Gazeteci Cuma Keseroğlu, İskenderun İnönü Ortaokulu 7-A sınıfı öğrencilerine, Medyadaki Manipülasyonlar hakkında bir seminer verdi.
 
Medya okuryazarlığı dersine davet edilen Keseroğlu, yapılan her habere, özellikle de sosyal medyada paylaşılan her bilgiye inanılmaması gerektiğini vurguladı.
 
Medyada doğru haber alma, bir haberin doğru olduğunun nasıl anlaşılacağı, doğru haberle yanlış haberin nasıl ayırt edileceği konularında bilgiler veren Keseroğlu; “Yaklaşık 25 yıldır İskenderun'da gazetecilik yapıyorum. Hayatımızın her alanında en önemli konu doğruluktur. Önemli olan doğruları öğrenmek… Medya okuryazarlığında en önemli şey okumaktır. Her şeyi çok iyi okumamız gerekiyor, sorgulamamız, sormamız gerekiyor. Sormaz, sorgulamazsak sınıfta kalmış oluruz. Duyduğunuza, okuduğunuza hemen inanmayın. Ne olursa olsun mutlaka araştırın. İlgili kurumlara gidin sorun, doğruları yetkili kişilerden öğrenin.
 
Günümüzde sosyal medya çok tehlikeli… Doğru kullanırsak çok güzel, yanlış kullanırsak da aileleri, çocukları yok eder. Sosyal medyanın özellikle öğrenciler üzerinde ne kadar tehlike yarattığını biliyorum. Sizden ricam şu, ailenizden daha değerli hiçbir şey olmamalı. Çevremizde insanlar, arkadaşlarımız olabilir ama hayatımızda büyük önem ailemizdir” diye konuştu.
 
Gazeteci Keseroğlu, haberin doğruluğunun nasıl araştırılacağını örneklerle öğrencilere anlattı. Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Keseroğlu, onlarla fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi.
Sınıf Öğretmeni Serap Kılıç çocuklarla yapılan projelerin devam edeceğini belirtti.
İskenderun İnönü Ortaokulu Müdürü Ali Bilgen de, verdiği bilgilerden ötürü Cuma Keseroğlu’na teşekkürlerini iletti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Keseroğlu, Öğrencilere Doğruya Nasıl Ulaşabileceklerini Anlattı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş