Skip Navigation Links

Yeşilay Hatay Şube Başkanı Yüksel Aydın oldu

Yeşilay Hatay Şubesinin Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti.

Yeşilay Hatay Şube Başkanı Yüksel Aydın oldu

Gündem   A+a-

Genel Kurulda yapılan oylamanın ardından Yeşilay Hatay Şube Başkanı Yüksel Aydın oldu. Yeşilay Hatay Şube Başkanlığı görevini yürüten Hidayet Şişkin görevini, Yüksel Aydın’a devretti.
 
Şube Başkanlığı görevine layık görülmekten onur duyduğunu belirten Yeşilay Hatay Şube Başkanı Yüksel Aydın şunları ifade etti:
 
“Yeşilay, iyi ve sağlıklı yaşam bilincini tüm toplumumuzda oluşturma hedefiyle aralıksız çalışıyor. Bu hedefe ulaşma noktasında tüm Türkiye’ye yayılan şube yapılanmasının çok önemli bir işlevi olduğuna inanıyorum. Hatay’da bu çalışmaları yürütme görevini üstlenmekten dolayı çok mutluyum. Bugüne kadar arkadaşlarımız birbirinden değerli işlere imza attı. Yeni görevim kapsamında her yaştan hemşerimize ulaşıp Yeşilay’ı anlatmak, iyi ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Bana bu görevi layık gören herkese teşekkürlerimi sunuyor; yeni dönemin hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”
 
 
Yeşilay Hakkında
1920 yılında faaliyete başlayan Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek bağımlılıklarla mücadele eden; ulusal ve uluslararası düzeyde önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra tütün, madde, kumar ve internet bağımlılığı mücadele alanlarına dâhil olmuştur.
 
Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 95 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. 2015 yılında YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) kurulmuştur. 115 Danışma Hattı ile çağrı merkezi hizmeti vermeye başlayan Yeşilay Danışmanlık Merkezi, şu an Türkiye genelinde ve KKTC’de aktif olarak 105 Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ile bağımlılık alanında profesyonel psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan kadrosu ile psikolojik ve sosyal hizmet desteği sağlamaktadır.
 
Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı Yeşilay, 1934 yılından bu yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almaktadır. BM Ekonomik Sosyal Konsey (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsüne ve Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) “Türkiye Mükemmellik Ödülü’ne” sahip olan kuruluşudur.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet