Skip Navigation Links

En pahalı mahalleye yol çilesi yakışmıyor

İSTE öğrencilerinin kaldığı KYK yurtlarının çevresindeki yollar, her yağmurdan sonra göl ve çamur deryasına dönüşüyor.

En pahalı mahalleye yol çilesi yakışmıyor

Gündem   A+a-

Yaz aylarında toz, kışın ise yürünmez hale gelen çukurlu sokaklar öğrencilerin kampüse gitmesini oldukça zor hale geliyor.
 
ESNAFLAR DA ŞİKAYETÇİ
 
Kampüs etrafında öğrencilere ve civar sakinlerine hizmet veren onlarca kafeterya, pastane ve lokantaların bu çevre faciasından oldukça etkilendiği belirtiliyor. Konu ile ilgili serzenişlerini belirten yöre esnafı; “Yüksek kiralar, vergi ödüyoruz. Ama karşılığında hzimet alamıyoruz. Müşterilerimiz işyerine bozuk yollardan dolayı gelemiyor. Sağlıklı bir ortamda hizmet vermeyi sağlamak yerel yönetimlerin görevi değil midir?” dediler.
 
EN PAHALI MAHALLE!
 
Öte yandan Arsuz ve İskenderun’un sınır bölgesinde kalan sahil kesimindeki Konarlı mahallesinde mantar gibi inşaatlar yükselmeye devam ediyor. Düne kadar yeşil alanları tarıma elverişli toprakları ile bölgede cazibe merkezi olan Konarlı mahallesinde inşaat sayısı arttıkça gayrimenkul fiyatları da tavan yapıyor. Düne kadar bataklık olan arazilerde lüks siteler ve apartmanların yapılmasıyla bu mahalleden daire sahibi olmak isteyenler miyonları ödemek zorunda.
 
KÖY YOLLARINI ARATAN TRAFİK!
 
Ancak tüm bunlara rağmen en lüks dairelerde oturan Konarlı sakinleri, köy yollarını aratan feci durumdaki ara sokak ve ana yol güzergahlarının ne zaman normal hale getirileceği merak konusu oluyor.
 
İKİ BELEDİYE ÇELİŞKİSİ
 
Öte yandan söz konusu kampus civarında beklenen hizmetler için Arsuz ile İskenderun belediyelerinin yetki alanı tartışmasları da yol çalışmalarının sekteye uğramasına neden oluyor. Şikayeti alan belediye, topu karşı belediyeye atarak iki ilçenin sınır kesimlerini mazeret diline çeviriyorlar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet