Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay Kent Konseyi'nden İGC'ye Ziyaret

Hatay Kent konseyi yönetimi İskenderun Gazeteciler cemiyetini ziyaret ederek EXPO ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hatay Kent Konseyi'nden İGC'ye Ziyaret

Gündem   A+a-

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar, yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun dileklerini ileten kent konseyi üyeleri Bülent Seküçoğlu, Ahmet Benli ve Yavuz Kağan Ateş .EXPO ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.
Kent konseyi yürütme kurulu adına Gazeteciler Cemiyetinde Basın bültenini okuyan Bülent Seküçoğlu, Hatay’da gerçekleştirilecek olan EXPO’nun hatay’a katkısı olacağını belirtti.
Seküçoğlu Basın bültenini okudu.
Dünya fuarı anlamına gelen EXPO işbirliğini ve yenilikçi atılımları destekleyen uluslararası bir etkinliktir.
İlimizde 1 Nisan 2022 tarihinde başlayacak olan Expo altı ay boyunca yerli ve uluslararası misafirlere ev sahipliği yapacaktır. Expo alanlarının içerisinde ; gastronomi köyü, açık ve kapalı fuar alanları, medeniyetler bahçesi, tıbbi ve aromatik bitki parkı, kültür ve sanat sokağı ve biyolojik gölet bulunmaktadır.Expo 2022 Hatay ana teması “Medeniyetler Bahçesi” dir ve bu tema Expo 2022 Hatay insanımızın kalkınma yolunda yeni ortaklıklar geliştirmesi açısından bulunmaz bir fırsattır. İlimizdeki birçok değerlerin uluslararası anlamda bilinirliğinin sağlanmasına büyük katkı sağlayacaktır. Expo alanlarının organizasyonlar sonrasında bölge için bir ticaret merkezi konumuna gelmesi ve ilimize gelecek olan misafirlerin ekonomik olarak ticari anlamda katkı sağlamaları ile Expo alanları sürdürülebilir hale gelecektir. Katılımcı sayısı ilk altı ay için yirmi bin civarında öngörülmektedir. Bacasız fabrika olan turizm sektörüne ve bölge esnafına büyük katkı katacağından hiç kuşkumuz yok. Bizler de Kent Konseyi olarak uluslararası etkinliğe ve ilimize ekonomik anlamda kazanımlar katacağına inandığımız etkinliğe tüm Hatay halkının sahiplenmesini istiyoruz.
HATAY KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU ADINA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş