Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türkiye’nin %25 yükü İskenderun Körfezinde Elleçlendi

2021 yılı raporuna göre Türkiye’nin %25 yükünün elleçlendiği İskenderun Körfezi ilk sıralarda yer aldı.

Türkiye’nin %25 yükü İskenderun Körfezinde Elleçlendi

Ekonomi   A+a-

 Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü – Deniz Ticaretini Geliştirme Daire Başkanlığının yayımladığı 2021 yılı raporuna göre Türkiye’nin %25 yükünün elleçlendiği İskenderun Körfezi ilk sıralarda yer aldı.
 
 
 
Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü – Deniz Ticaretini Geliştirme Daire Başkanlığının yayımladığı 2021 yılı raporunu değerlendiren İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, farklı branşlarda 37 kıyı tesisinin yer aldığı İskenderun Körfezinin Türkiye’nin deniz ticaretinde önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti.
 
 
 
Başkan Kutlu, “2021 yılında 131.026.473 ton ile Türkiyenin toplam yük elleçlenmesinin %25’i İskenderun Körfezinde gerçekleşmiştir. İskenderun körfezi bu tonaj ile liman başkanlıkları sıralamasında ilk sıralarda yer almıştır. Liman ve iskelelere uğrayan 5817 gemi sayısı ile ikinci sırada yer almaktayız. Her geçen gün daha da gelişen ticaret hacmi ile 2021 yılında 678.460 TEU konteyner yüklemesi ile yedinci sırada yer alarak Türkiye’nin %5 konteyneri İskenderun Körfezinde elleçlenmiştir” dedi.
 
 
 
İskenderun Körfezinde yapılmakta olan yeni yatırımlarla deniz ticaretinin önümüzdeki yıllarda daha da büyüyeceğini ifade eden Başkan Kutlu, “Pandemi süreciyle yaşanan sıkıntılar deniz ticaretinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Pandemi sürecinde gerek kamu ile gerekse diğer STK’larla koordineli çalışarak İskenderun Körfezi deniz ticaretinde yaşanabilecek sıkıntıları minimuma indirmeye çalıştık. Bundan sonraki dönemlerde de deniz ticaretimizin gelişmesi ve bölgenin kalkınması için üyelerimizle istişare halinde olarak İskenderun Körfezinin deniz ticaretinin olmazsa olmaz bir parçası olması için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar