Skip Navigation Links

AFRİKA’NIN İNSANINA VE POTANSİYELİNE GÜVENİYORUZ

6’ncı Dünya Sektörler Arası İş Birliği Forumu CRT Metal Ana sponsorluğun da gerçekleşti

AFRİKA’NIN İNSANINA VE POTANSİYELİNE GÜVENİYORUZ

Ekonomi   A+a-

6’ncı Dünya Sektörler Arası İş Birliği Forumu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium Kongre Merkezi’nde, Afrika nüfusunun yüzde 80’inden fazlasını oluşturan 41 ülkeden bin iş insanının katılımı ile 6’ncı Dünya Sektörler Arası İş Birliği Forumu başladı.
‘BU COĞRAFYAYI GÖRMEZDEN GELEMEZDİK’
Formun ana sponsoru olmaktan duydukları memnuniyeti belirten CRT Metal Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Ceritbinmez “Bizler Afrika’nın fırsatlarına, girişimine potansiyeline inanıyoruz. Afrika bir çok yatırımına yeni yeni başlıyor. Öyle bir coğrafya ki bakir bir coğrafya. Bu coğrafyayı da görmezden gelemezdik. Bundan dolayı böyle bir organizasyona ana sponsor olduk. Bugün bine yakın Afrikalı iş insanını Türkiye’ye getirdikleri için yetkililere de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
AFRİKA’NIN İNSANINA VE POTANSİYELİNE GÜVENİYORUZ
Ağırlıklı olarak Ortadoğu pazarına ihracat yaptıklarına dikkat çeken CRT Metal Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Ceritbinmez Afrika’nın potansiyeline inandıklarına dikkat çekerek şöyle konuştu. “ İnsanına, gelişimine ve potansiyeline çok fazla inandığımız bu kıtayı anlamak için çok çalıştık. Bugün Afrika pazarında 8 ülkede 12 adet paydaşımıza çözüm sunuyoruz. Bizi bu çalışmalarda en çok teşvik eden unsur da, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlayan ve devam eden Türkiye - Afrika Stratejik Ortaklık Politikasıdır. Bugün CRT Metal – CRT Impex olarak, Medeniyetin doğduğu topraklar olan Anadolu’dan, tüm insanlığın başladığı topraklara, Afrikaya uzanmak ve bu kadim topraklardan tüm dünyaya açılmak istiyoruz. Bunu yaparken Global düzeyde güçlenme stratejimizi, Afrika ülkelerinin Global Çözüm Ortağı olma yönünde belirlediğimizi ifade etmekten memnuniyet duyuyorum” dedi.
ATO Congresium Kongre Merkezi’nde 6’ncısını gerçekleştirdiği ‘Dünya Sektörler Arası İş Birliği Forumu 2022’ye, Türkiye’den 280 firma temsilcisi ve Afrika nüfusunun yüzde 80’inden fazlasını oluşturan 41 ülkeden, bin iş insanı katıldı. Forumun açılış törenine, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezayi Uçarmak, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Afrika Ticaret Merkezleri Kurucusu Utku Bengisu, Kongo Cumhuriyeti Özel Ekonomik Bölgeler Bakanı Emilie Ososo, Nijer Girişim Bakanı Ali Bety, 41 Afrika ülkesinden iş insanı ve Türkiye’den firma temsilcileri katıldı. İki gün sürecek olan forumda firma temsilcileri ile iş insanları ikili görüşmeler gerçekleştirerek ürün tanıtımları ile kobilerin Afrika pazarında ithalatçılara ürünlerini tanıtıp, kendi ürünlerinin tedarik zinciri içerisinde değerlendirilmesi sağlanacak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet