Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

GÜZELMANSUR, AKARYAKITTA VERGİ YÜKÜ AZALTILMALI

Güzelmansur TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada vatandaşı rahatlatmak için eşel mobilin devreye alınması gerektiğini söyledi.

GÜZELMANSUR, AKARYAKITTA VERGİ YÜKÜ AZALTILMALI Web
TV

Gündem   A+a-

 CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada vatandaşı rahatlatmak için eşel mobilin devreye alınması gerektiğini söyledi.
 
Eşel mobilin devreye alındığı 2018 yılına göre ekonomik koşulların kat be kat ağır olduğunu vurgulayan Güzelmansur şöyle konuştu:
 
"Akaryakıtta bu zorlu koşullarda eşel mobili devreden çıkardılar. İktidar, yönetme yetisini iyice kaybetti. 18 Mayıs 2018 tarihinde akaryakıtta vergilerin azaltılması yoluyla fiyat artışlarının tüketiciye yansımasının önüne geçen eşelmobil sistemi başlatıldı, doğru da bir karardı. O zaman dolar 4,46; enflasyon 12,15; benzin 6,29; motorin 5,75'ti. Gelelim bugüne, dolar 14,52; enflasyon 54,44; benzin 19,36; motorin 21,34. Buna rağmen iktidar eşelmobil sistemini uygulamıyor, tüm veriler yüzde 200'ün üzerinde artış göstermiş, eşelmobil devreye alınmıyor, akaryakıtın üzerindeki vergi yükü hafifletilmiyor. Bu nasıl bir vurdumduymazlık, bu nasıl bir aymazlık. Hakikaten insanın aklı almıyor, akaryakıt fiyatları uçup gidiyor, iktidar sadece seyrediyor..."
 
GÜZELMANSUR, AKARYAKITTA VERGİ YÜKÜ AZALTILMALI  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar