Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatayı Bölmüyoruz Aksine Birleştiriyoruz

AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz, İskenderun’un doğal sınırlarının korunduğu Büyükşehir projesi ile ilgili olarak ilçe yapılması yönü

Politika   A+a-

 
Hatay’ı Bölmüyoruz Aksine Birleştiriyoruz
 
 
AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz, İskenderun’un doğal sınırlarının korunduğu Büyükşehir projesi ile ilgili olarak ilçe yapılması yönünde çaba sarfederek Payas’a bağlanmak isteyen Karayılan Beldesi’nin de İskenderun’a ait kalacağını söyledi.
Hatay’ı bölmediklerini, aksine birleştirdiklerini belirten Uğur Feriz açıklamasında sert ifadeler kullanarak şöyle konuştu:
 
“İskenderun’da Birkaç Günden Beri Aslı Astarı Olamayan Haberlerle Gündem Meşgul Ediliyor. Ve Bu Sözleri Söyleyenlerde Bu Şehirde Siyaset Yapan Kişiler Diyecem ama Bunların Muhalefet Bile Yapamadığı Ortadadır. Arkadaşlar Ne Mustafa Kemal, Ne Meydan Mahallesi, Nede Gürsel Mahallesi’nin Bir yere Gittiği Yok. İskenderun Kendi Sınırları İçinde Durmaktadır, Hiç bir şeyin Biryere gittiği yok. Ak Parti Artık Türkiye Partisi ve Hatta Liderimiz Orta doğunun Lideri Olmuştur. Siyaset Kurumu Bireysel Çalışmaz Topluma Hizmet Etmek için vardır. Ama bu ülkede geçmişte hükümet olmuş partilere baktığınızda hep kendi yandaşlarına hizmet etmiştir. Kendileri toplumun hizmetine yararlı hiçbir iş yapmadığından neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bile bilemiyorlar. Aslında Büyük Şehir Yasasını İncelemiş Olsalardı Hiç Böyle Bir Açıklama Yapacaklarını Sanmıyorum. Her zamanki gibi boş laflarla gündemi meşgul edip duruyorlar. Büyük Şehir Yasası Aslında Sınırları Ortadan Kaldırıyor, Tüm bir ili bütünleştiriyor ve diğer ilçe belediyeleriyle ortak çalışma ile tüm il birlikte büyüyor. Büyükşehir yasasına neden karşı çıkıyorlar onuda anlamakta zorluk çekiyorum. Arkadaşlar şöyle Türkiye’de Başarılı Olmuş belediyelere bir bakalım. İstanbul, Ankara, Gaziantep, Kayseri, Konya bunlar gibi ve birçok büyük şehir belediyesi Büyükşehir olduktan sonra ivme kazanmış ve şehirleri gelişmiştir. Ben buradan soruyorum Ak Parti ayrımcılık yaptı diyorlar ya, kapatılan belde belediyelerinin içinde Ak Parti belediyeside oldukça fazla ve birde AkParti ayrımcılık yapmış olsa Arsuz’u İskenderun’a bağlardık.
Denizciler, Azganlık, Bekbele, Sarıseki, Karayılan’ı birleştirip bir ilçe yapardık. Arkadaşlar Bizlerin Arsuz’u Ayrı Tutmamızdaki tek Sebep Arsuz’un Turizm Şehri Olmasına Fırsat Vermektir. Arsuz derken sadece Arsuz Beldesi değil yani yeni Kanun ile oluşan tüm ilçe sınırı. Şöyle bir gözümüzün önüne 1994 yılını getirelim.1994 yıllarında beldeler kanunu çıkmıştır, yaklaşık 18 yıl olmuş beldeler oluşalı. Ya beldelerden hangisi bir arpa boyu ilerleye bilmiştir. Aslında insanlar ayrıştırmışlardı. Ak Parti 18 yıl sonra tekrar insanları birleştirmeyi başardı. Ak Parti her zaman diğer partilerin hayal bile edemediklerini yapmış, tarih yazmıştır. Ben buradan İskenderun Halkının Müsterih Olamaya Davet Ediyorum.
Büyükşehir Yasasına Karşı Çıkan Zihniyetlerin Sadece Bireysel Menfaatlerine Zarar Geldiği İçin Bugün Bağırdıklarını İlan Etmek İstiyorum. Biz Hatay’ı Bölmüyoruz Aksine Birleştiriyoruz.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş