Skip Navigation Links

YAYMAN; BARAJLAR HIZLA DOLUYOR

*KURAKLIĞA KARŞI BARAJLARIMIZ ÖNEMLİ *

 YAYMAN; BARAJLAR HIZLA DOLUYOR

Gündem   A+a-

 
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman sosyal medya hesabından barajlardaki su miktarıyla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu..
 
Hatay’daki barajların yoğun yağışların da etkisiyle hızla dolduğunu ifade eden Yayman, suyumuzu dikkatli kullanırsak bu yıl DSİ sulama havzalarında su sorunu yaşamayacağız dedi.
 
*KURAKLIĞA KARŞI BARAJLARIMIZ ÖNEMLİ *
 
Vekil Yayman yaptığı açıklamada; “Geçen yıl 51 vilayette çok büyük kuraklık yaşanmış ve Çiftçiler tohum dahi ekememişti. Pekçok çiftçimiz maalesef kuraklık nedeniyle ürünlerini hasat edememişti.
 
Ancak Hatay’da bu sorun fazla hissedilmemişti. Tahtaköprü barajına Temmuz-Ağustos aylarında 50 milyon m3 suyun Menzellet’ten getirilmesiyle küresel kuraklık hafif atlatılmıştı.
 
*SON YAĞIŞLAR ÜMİT VERDİ *
Yayman açıklamasında 7 Mart 2022 tarihi itibarıyla
 
✅Tahtaköprü Barajı 115 Milyon m3,
✅Büyükkaraçay Barajı 50 Milyon m3,
✅Yarseli Barajı 25 Milyon m3 su depolanmış bulunmaktadır.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mart ve Nisan yağışlarıyla özellikle Tahtaköprü barajımız daha da dolacaktır, ifadelerini kıllandı.
 
*BÜYÜKKARAÇAY BİTMEDİ DİYENLER NEREDE? *
Her şeye karşı olan CHP Zihniyeti, Büyükkaraçay Barajı bitmedi dedi. Baraj yapılmayacak dedi. Baraj su tutmadı dediler.. Ancak şuan 50 milyon m3 su dolu.
 
Samandağ’a su vermek için yapılan baraj, HBB HATSU tarafından Samandağlıları cezalandırmak İçin şehre su veremiyor. Halkımız herkesin gerçek yüzünü görsün” dedi.
 
*ÇİFTÇİMiZİN DERDİ BENİM DERDİMDİR *
Yapımı tamamlanan ve dolan barajların çiftçinin sulama derdini bitireceğini ifade eden Yayman, çiftçimizin yanındayız ifadelerini kaydetti.
 
Yayman, “Ben de bir çiftçiyim. Köyde yaşıyorum. Çiftçimizin derdi benim derdimdir. Çiftçimizin yanındayız. Çabamız son yağışlarla barajımızı yeterince doldurmak ve yaza sorunsuz girmektir.
 
Tahtaköprü yükseltilmesiyle 450 milyon m3 su tutma kapasitesine sahip oldu ifadelerini kullandı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet