Skip Navigation Links

HATAY DULKADİROĞLU DERNEĞİNDEN KÜLTÜREL GEZİ

Hatay Dulkadiroğlu Derneği, geniş kapsamlı bir kültürel gezi düzenledi.

 HATAY DULKADİROĞLU DERNEĞİNDEN KÜLTÜREL GEZİ

Kültür Sanat   A+a-

Tarih bilincinin gelişmesi, aidiyet kültürünün kökleşmesi, vatan ve millet sevgisinin pekişmesi için Kahramanmaraş merkez ve merkez ilçe Dulkadiroğlu’da bulunan tarihi ve kültürel mekânları gezildi.
Hatay Dulkadiroğlulları Derneği Başkanı Mehmet Bebek ve Yönetim Kurulu üyeleri ilk olarak, Dulkadiroğluları beyliği döneminde yapılan tarihi hanlar, çeşmeler, konaklar, kütüphaneler, medreseler ve camileri ziyaret etti.Tarihi kurtuluş savaşının geçtiği bahtiyar yokuşunda yaşanan olaylar ile ilgili Dulkadiroğlu Belediyesi Kültür Müdürlüğü yetkililerden bilgiler alındı.
DULKADİROĞLU BELEDİYESİNE ZİYARET
Hatay Dulkadiroğlulları Derneği Başkanı Mehmet Bebek ve Yönetim Kurulu üyelerini daha sonra Dulkadiroğlu ilçe Belediye Başkanı Necati Okay’ı makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyetim dile getiren Belediye Başkanı Okay, “Tarihimizi ve kültürümüzü Hatay gibi kadim bir şehirde koruyan ve bizi temsil eden Hatay Dulkadiroğulları Derneği Başkanı Mehmet Bebek ve kıymetli yönetimini misafir etmekten son derece mutluyuz” dedi.
Hatay Dulkadiroğlulları Derneği Başkanı Mehmet Bebek ise”Dününü ve geçmişini bilmeyen bugünü anlayamaz. Bugünü anlamayan, yarını göremez ve yarını inşa edemez. Biz de dernek olarak, tarih ve kültür farkındalığımızı artırmak için; çalışmalar yapıyoruz. Başkanımıza göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet