Skip Navigation Links

HATAY GASTRONOMİSİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM

HBB VE BIGCHEFS’TEN HATAY GASTRONOMİSİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM

HATAY GASTRONOMİSİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Gündem   A+a-

 HBB VE BIGCHEFS HATAY’IN LEZZETLERİNİ TÜM DÜNYAYA TANITACAK
LÜTFÜ SAVAŞ: MARKA DEĞERİ YÜKSEK İKİ MUTFAĞIN BİRLEŞMESİ İNSANLARA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK
SAVAŞ: BU PROJE İLE HATAY’DA HERKES KAZANMIŞ OLACAK
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın birbirinden lezzetli yemeklerini dünyaya tanıtmak için BigChefs ile yapılan iş birliği lansmanının ardından proje hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
SAVAŞ: BIGCHEFS İLE BİRLİKTE DÜNYAYA AÇILMAK İSTİYORUZ
53 kanalda canlı yayınlanan televizyon programında Hatay’ın yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı ve bu medeniyetlerin yemek çeşitlerine de ayrı bir zenginlik kattığını ifade eden Lütfü Savaş, BigChefs ile birlikte artık dünyaya açılmak istediklerini ifade etti.
Hatay’ın sekiz tane yemek ve mezesinin BigChefs mutfaklarında yer alacağını söyleyen Savaş, “2010 yılından itibaren başlayan bir serüvenimiz var. Hatay’ı dünyaya taşıdık ve UNESCO tarafından tescillendirdik. Şu anda UNESCO tarafından tescillenmiş 26. mutfağız. İnsanlarımız Hatay’a gelmeden de dünyanın birçok noktasında BigChefs sayesinde yemeklerimizi ve mezelerimizi tadabilecekler” dedi.
“HATAY’DA HERKES KAZANMIŞ OLACAK”
BigChefs’in hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük bir marka olduğunu sözlerine ekleyen Savaş, “Böyle bir markada Hatay yemeklerinin olması bizim açımızdan oldukça önemli. Marka değeri yüksek iki mutfağın birleşmesi insanlara büyük katkı sağlayacak. 13 ayrı medeniyete ev sahipliği yapmış ve 27 kültürün bu tatlarını BigChefs aracılığıyla tüm dünyaya tattıracağız. Tadına bakılan yemeklerin ardından insanlarımız esnafımızdan da alışveriş yaparak onlara katkı sağlamış olacaklar. Bu proje ile Hatay’da herkes kazanmış olacak” açıklamalarında bulundu.
CİZRELİ: HATAY’IN LEZZETLERİNİ SUNMAK VE FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ
Hatay mutfağının tüm dünyada tanıtılması açısından projenin oldukça önemli olduğunu ifade eden BigChefs Kurucu Ortağı Gamze Cizreli de, “Ben bu projeyi çok değerli buluyorum. Türk ve Anadolu mutfağı çok değerli. Hak ettiği kadar tanıtamadığımızı düşünüyorum. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na giren illerimizin en başında Hatay var. Hatay’ın lezzetlerini sunmak ve farkındalık yaratmak istiyoruz. Birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış medeniyetler şehri Hatay’ın derin gastronomi kültürünü tanıtmamız gerekiyor. Bu bizim boynumuzun borcu” dedi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet