Skip Navigation Links

“ GELECEĞİMİZİ HEP BİRLİKTE YEŞERTELİM”

Milletvekili Hüseyin Yayman, doğaya ve geleceğimiz olan çocuklara en büyük hediyemiz ağaç dikmek olduğuna dikkat çekti.

“ GELECEĞİMİZİ HEP BİRLİKTE YEŞERTELİM”

Gündem   A+a-

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, doğaya ve geleceğimiz olan çocuklara en büyük hediyemiz ağaç dikmek olduğuna dikkat çekti ve Pazar gününü 2 ilçede ağaç dikimi etkinliğine katıldı.
Doğaya verdiği önemi her ortamda gösteren Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, geçtiğimiz yıl 50 bin ağacı toprakla buluşturdu. Kırıkhan-Hassa, Kırıkhan-Reyhanlı, Kırıkhan Topboğazı, İskenderun- Arsuz gibi yol kenarlarına 50 bin   çınarın ekimini sağlayan Hüseyin Yayman bu yılda ağaç ekimine büyük önem veriyor.
 Kırıkhan- Reyhanlı ve Kırıkhan-Hassa yolu üzerindeki boş alanlara dut ağacı dikme çalışmalarına önderlik yapan Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, dün 50’ye yakın ağacın toprağını kendisi doldurarak ekimini sağladı.
 Çiftçi çocuğu olduğunu her ortamda belli eden Yayman, saatlerce süren ağaç dikme etkinliğinde kazılan alanlara fidanları dikip, toprakları örttü ve suladı. Eline aldığı küreklerle usta bir şekilde toprağı atıp ağaçları gömen Milletvekili Hüseyin Yayman’ın sevinci rahatlıkla hissedildi.
 Milletvekili Hüseyin Yayman ağaç ekimi sırasında şu sözleri sarfetti “  Doğanın bize cömertçe verdiği güzellikleri düşünecek olursak, bizimde doğaya vereceğimiz en güzel hediye ağaç dikmektir. Bir ağacı toprakla buluşturmak, büyümesini yeşermesini sağlamak kendimiz ve çocuklarımızın geleceği için yapmamız gereken en önemli görevdir. Fransızlar döneminde ekilen ağaçlar, yıllar geçmesine karşın bugün ilçelerimizin giriş ve çıkışlarına güzellik katmaktadır. Hatırlanırsa, bizde Osmanlı Çınarlarını   geçtiğimiz yol kenarlarına ekimini gerçekleştirdik ve bugün çoğu tutmuş durumdadır. Yakın gelecekte, tüm yollarımız kendi ektiğimiz çınarların güzellikleriyle  buluşacaktır. “dedi.
     Küresel ısınmanın, iklimsel dokunun bozulmasının ve aşırı derecede betonlaşmanın önüne geçmek için çocuklarımıza ve gençlerimize   doğa sevgisinin kazandırılması gerektiğini belirten Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman “  Geleceğimiz olan çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras, onların rahatlıkla yaşayabilecekleri tertemiz ve yemyeşil bir yaşam alanı bırakmak olmalıdır. Bu nedenle tüm hemşerilerimi ağaç ekmeye davet ediyorum. “dedi.
Ağaç dikme etkinliğine, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Antakya Orman İşletme Müdürü Osman Koç, Ak Parti Kırıkhan İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik, Hatay Memur-sen İl Başkan vekili Hüseyin Tutar, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet